Υπόθεση Νovartis: Στη Βουλή η δικογραφία για Τσίπρα - Παπαγγελόπουλο

Υπόθεση Νovartis: Στη Βουλή η δικογραφία για Τσίπρα - Παπαγγελόπουλο

Αμελλητί στη Βουλή στέλνει η Δικαιοσύνη τη δικογραφία για τυχόν ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αφού η έρευνα για την υπόθεση Novartis, που αφορά στις καταγγελίες για πολιτικές μεθοδεύσεις και σκευωρία σε βάρος πολιτικών αντιπάλων, «σκόνταψε» στα ονόματα των δύο πολιτικών που αναφέρθηκαν στις καταθέσεις των μαρτύρων.

Η δικογραφία θα σταλεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο θα την διαβιβάσει στη Βουλή. Έπειτα για να συσταθεί είτε η εξεταστική επιτροπή -θα απαιτηθεί η κατάθεση σχετικού αιτήματος που θα υπογράφεται από 60 βουλευτές- είτε προκαταρκτικής εξέτασης -θα απαιτηθούν οι υπογραφές 30 βουλευτών. 

Οι δύο αντιεισαγγελείς που ανέλαβαν τη διεξαγωγή της σχετικής έρευνας υποχρεούνται εκ του νόμου, από τη στιγμή που υπήρξε αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα, να στείλουν τη δικογραφία αμελλητί στη Βουλή προς περαιτέρω διερεύνηση, ενώ οι ίδιοι θα ασχοληθούν με τα υπόλοιπα πρόσωπα που έχουν αναφερθεί από τους μάρτυρες.

Παράλληλα, οι δυο αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου αναμένεται να λάβουν και άλλες καταθέσεις μαρτύρων μεταξύ των οποίων ενδέχεται να είναι και ο Γιάννης Στουρνάρας, ενώ μετά την κατάθεση του αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή δεν αποκλείεται να κληθούν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, η τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου αλλά και η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.

Σημειώνεται πως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει μηνύσει τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον οποίο στην κατάθεσή του έχει κατονομάσει ως «Ρασπούτιν».