Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ επενδύουν τώρα στην επέλαση της Όμικρον

Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ επενδύουν τώρα στην επέλαση της Όμικρον

Να συνδέσει την ολιγοήμερη απουσία του πρωθυπουργού με την αύξηση των κρουσμάτων και τα μέτρα επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθώντας τη λογική των τρολς του διαδικτύου που ακολουθούν τη συγκεκριμένη πρακτική. Με νέα του ανάρτηση τον καλεί να επιστρέψει για να λάβει μέτρα, που ήδη έχουν ανακοινωθεί, και προτείνει να ακολουθήσει τις προτάσεις του όπως και αυτές των ειδικών. Τι είχε όμως προτείνει για την επέλαση της Όμικρον ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία του συνέντευξη;

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένο ότι επενδύει την αντιπολιτευτική του τακτική και επί της ουσίας ενδεχομένως και την πολιτική του επιβίωση στην πανδημία και τις επιπτώσεις της. Από τον αριθμό των νεκρών μέχρι την ακρίβεια, απόρροια της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού έχει εξαπολύσει κυνήγι μαγισσών ζητώντας και διά του προέδρου την παραίτηση Μητσοτάκη και την προκήρυξη εκλογών για να σταματήσει η πανδημία και να αποφευχθούν όπως έχουν πει εκατόμβες νεκρών.

Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων εξ αιτίας της έλευσης της μετάλλαξης Όμικρον που οδήγησε την κυβέρνηση, κατόπιν των προτάσεων των ειδικών, να λάβει μέτρα τα οποία πλέον εξετάζει αν πρέπει να ληφθούν πριν τη 3η Ιανουαρίου, αποτέλεσε τη βάση της νέα επίθεσης του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση και προσωπικά προς τον Πρωθυπουργό. Ακολουθώντας και τα σχόλια που τα τρολς του διαδικτύου αναπαράγουν με αφορμή την προχθεσινή ανακοίνωσή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού σύμφωνα με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκη θα αναχωρούσε οικογενειακώς για ολιγοήμερες διακοπές.

«Με διπλασιασμό των κρουσμάτων σε μία μέρα, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίζει αμέριμνος τις διακοπές του. Να επιστρέψει σήμερα κιόλας, να αφήσει τις ανοησίες για μεταχρονολογημένα μέτρα και να λάβει άμεσα τα ουσιαστικά μέτρα που τόσο καιρό ζητάμε και εμείς και οι επιστήμονες» ήταν το σχόλιο του Αλέξη Τσίπα στο διαδίκτυο.

Ξεπερνώντας το γεγονός πως τα μέτρα έχουν ανακοινωθεί, και πως αναμένεται νέα συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών προκειμένου να αποφασιστεί αν θα ισχύσουν πριν την πρωτοχρονιά, ο Αλέξης Τσίπρας έχει προτείνει ως μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας τις προσλήψεις. Στο ΕΣΥ, τελευταία όμως και στην Παιδεία προκειμένου να μειωθούν τα παιδιά στις σχολικές τάξεις. Έχει προτείνει και την αύξηση των δρομολογίων στα μέσα μεταφοράς, αλλά και την εξ αποστάσεως εργασία, το σχετικό νομικό πλαίσιο της οποίας... καταψήφισε.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Star,o Αλέξης Τσίπρας είχε ρωτηθεί σχετικά με τα μέτρα. Και είχε απαντήσει σχετικά. Ακολουθεί η ερώτηση που του ετέθη και η απάντησή του:

«ΕΡ: Πιστεύετε ότι πρέπει να επιστρέψουμε σε κάποια μέτρα του παρελθόντος που τώρα έχουν ακυρωθεί; Να πω ενδεικτικά ορισμένα: μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους ή η εστίαση να κλείνει, ή η μουσική να κλείνει σε συγκεκριμένο ωράριο; Βλέπετε ότι και ενόψει της “Όμικρον” θα χρειάζονταν κάποια τέτοια μέτρα; Και θέλω μέσα στην απάντησή σας να μου βάλετε κι αυτό το οποίο σας έχει κατηγορήσει η κυβέρνηση για αντίφαση, ότι για παράδειγμα προκρίνετε την υποχρεωτικότητα στους αστυνομικούς, ενώ δεν ψηφίσατε ούτε καν την υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς.

ΑΠ: Επαναλαμβάνω: είναι απολύτως ξεκάθαρη η θέση και η στάση μας από την πρώτη στιγμή για την αναγκαιότητα του καθολικού εμβολιασμού. Πουθενά στον κόσμο όμως δεν έχει επιτευχθεί ο καθολικός εμβολιασμός ή πολύ μεγάλα ποσοστά εμβολιασμού, αν αυτό δεν συνδυάζεται με ένα κλίμα εμπιστοσύνης και πειθούς.
Η κυβέρνηση πήρε τα χρήματα για την καμπάνια και αντί να κάνει ουσιαστική καμπάνια, τα έδωσε για να φτιάξει το καθεστώς του σε Μέσα Ενημέρωσης ο κ. Μητσοτάκης, να τον λιβανίζουν. 40 εκατομμύρια έδωσε στη λίστα Πέτσα, χωρίς κριτήρια.

ΕΡ: Εσείς είπατε ότι θα κάνετε καμπάνια, αλλά δεν την έχουμε δει ακόμη.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Την είδατε. Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε χρήματα, το κράτος δίνει χρήματα στα Μέσα Ενημέρωσης για καμπάνια. Εμείς την κάναμε στο διαδίκτυο. Αλλά τον έκρυψε τον κ. Πέτσα τώρα. Διότι εδώ υπάρχει και ένα μεγάλο ζήτημα δημοκρατίας, ένα κρίσιμο ζήτημα συρρίκνωσης της δημοκρατίας.

Αλλά να μην περνάμε από το ένα θέμα στο άλλο. Με ρωτήσατε κάτι κρίσιμο: εμείς στηρίζουμε την αναγκαιότητα ο κάθε πολίτης να εμβολιαστεί, αλλά να γνωρίζει ότι δεν ξεμπέρδεψε με το εμβόλιο και ότι πρέπει να κρατάει τα μέτρα των αποστάσεων, να είναι προσεκτικός.

Από ‘κει και πέρα, εμείς έχουμε καταθέσει μια σειρά από προτάσεις, χρήσιμες προτάσεις, κατά την άποψή μου. Δεν είμαι αυτός που θα πω σήμερα ποιο είναι το επιδημιολογικό φορτίο σε σχέση με την αναγκαιότητα να υπάρξουν πιο αυστηρά μέτρα ή όχι στους χώρους εστίασης. Αυτό όμως που θα πω με βεβαιότητα είναι ότι δεν μπορεί να είμαστε η μοναδική χώρα η οποία λειτουργεί με αυτό το περιβόητο πρωτόκολλο στα σχολεία του 50% + 1.

Δηλαδή είναι δυνατό να πρέπει να νοσήσουν 13 μαθητές για να κλείσει μια τάξη; Και προτείναμε στο πρώτο κρούσμα να κλείνει το σχολείο για τρεις μέρες και να επιστρέφουν οι μαθητές έχοντας κάνει μοριακό τεστ το οποίο θα χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο».

Είχαν προηγηθεί ερωτήσεις σχετικά με το τι θα έκανε ως κυβέρνηση για να αποφευχθεί η επιβάρυνση του ΕΣΥ, πέραν των προσλήψεων υγειονομικών, χωρίς όμως να δώσει σαφή απάντηση.

Σε κάθε περίπτωση για μια ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει τον δρόμο των... πυροτεχνημάτων με αναφορές όπως αυτή του Αλέξη Τσίπρα περί «ανέμελου» Πρωθυπουργού, υιοθετώντας τη λογική των τρολ του διαδικτύου. Και πάλι όμως δεν αναφέρουν ποια μέτρα αυτοί προτείνουν στη συγκεκριμένα χρονική στιγμή με βάση το επιδημιολογικό φορτίο που ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου έλεγε ότι αγνοούσε αλλά σήμερα εμφανίζεται να ήταν ενήμερος για τα κρούσματα που θα ήταν αυξημένα όταν μιλούσε στη Βουλή.