Προετοιμασμένη η Αθήνα για την πρόκληση Ερντογάν - Η αποχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας

Προετοιμασμένη η Αθήνα για την πρόκληση Ερντογάν - Η αποχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας

Προετοιμασμένη ήταν η ελληνική αντιπροσωπεία για το ενδεχόμενο o Ταγίπ Ερνογάν να συνέχιζε την επιθετική ρητορική του κατά τη τελετή εγκαινίων του αγωγού φυσικού αερίου TANAP, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει άμεσα μόλις ο Τούρκος πρόεδρος προέβη σε αυτές.

Όπως επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, η ελληνική αντιπροσωπεία είχε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο αυτό αλλά δεν το θεωρούσε δεδομένο.

Σύμφωνα πάντα με  πληροφορίες στην εκδήλωση, στην Υψάλα της Τουρκίας ήταν προσκεκλημένος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος δεν μπορούσε να παραστεί λόγω του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα εκπροσωπούσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος ακύρωσε την παρουσία του μετά την κλιμάκωση των τελευταίων ημερών και τη συμφωνία της γειτονικής χώρας με τη Λιβύη. Στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του αγωγού TAΝΑP παρέστη τελικά ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου.

Η Ελλάδα ήταν προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο o Τούρκος Πρόεδρος να συνέχιζε την επιθετική ρητορική και είχε ληφθεί από πριν η απόφαση ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης να αποχωρήσει από την εκδήλωση σε μία τέτοια περίπτωση. Όπως και έγινε εν τέλει εις ένδειξη διαμαρτυρίας.