Απαγορεύονται οι προσλήψεις συγγενών - Μείωση γενικών και μετακλητών

Τρίτη 09 Ιουλίου 2019, 18:51
-A +A
Απαγορεύονται οι προσλήψεις συγγενών - Μείωση γενικών και μετακλητών

Απαγορευτικό σε προσλήψεις συγγενών και τη σύναψη συμβάσεων με το δημόσιο από συζύγους ή παιδιά κυβερνητικών στελεχών βάζει στα μέλη του κυβερνητικού σχήματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ταυτόχρονα προχωρεί σε μείωση των γενικών γραμματέων και των μετακλητών. Την ίδια στιγμή κατά το αυριανό υπουργικό συμβούλιο οι υπουργοί θα παραλάβουν φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του όπου θα περιγράφονται οι στόχοι ανά υπουργείο μέχρι τον Δεκέμβριο.

Επίσης οι γενικές γραμματείες των υπουργείων θα μειωθούν στις 60 από τις 93 που είναι σήμερα, ενώ δραστικά μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο ο Πρωθυπουργός θα περιγράψει το νέο μοντέλο διακυβέρνηση της χώρας και θα δώσει συγκεκριμένες κατευθύνσεις για όλο το κυβερνητικό σχήμα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αυτό αύριο:

* Κάθε υπουργός θα παραλάβει ένα φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του.

* Θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι το Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.

Στους υπουργούς και τους υφυπουργούς θα τεθούν ασυμβίβαστα. Μεταξύ άλλων θα απαγορευθεί η πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενώ απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβαση με το δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών.

Σε όλο το κυβερνητικό σχήμα -υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς- θα απαγορευθεί οποιασδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 16/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα