Κυρ. Μητσοτάκης για Φ. Γεννηματά: Υπήρξε μαχητής της ζωής, την αποχαιρετώ με σεβασμό - Θρήνος στον πολιτικό κόσμο

Κυρ. Μητσοτάκης για Φ. Γεννηματά: Υπήρξε μαχητής της ζωής, την αποχαιρετώ με σεβασμό - Θρήνος στον πολιτικό κόσμο

Τη θλίψη και τη συντριβή του για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά εκφράζει ο πρωθυπουργός. «Υπήρξε ένας μαχητής της ζωής και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Την αποχαιρετώ με σεβασμό» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους. 

Αναλυτικά στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει τα εξής:

«Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη.

Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες.

"Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός", έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που με τη δράση και το παράδειγμά της, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά.

Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου».

Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο


Πενθεί ο πολιτικός κόσμος για τον πρόωρο χαμό της Φώφης Γεννηματά λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, σήμερα Δευτέρα, από τη ζωή, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Με πλήθος μηνύματα, πολιτικοί συνεργάτες, σύμμαχοι και «αντίπαλοι», λένε το δικό τους «αντίο» στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής.

Αναστολή του νομοθετικού έργου για την τρέχουσα εβδομάδα και του κοινοβουλευτικού έργου, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη Βουλή.

«Η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής ξεκινάει και τελειώνει, υπό την καταθλιπτική σκιά της ανακοίνωσης της εκδημίας της Φώφης Γεννηματά, προέδρου του ΚΙΝΑΛ και διακεκριμένης κοινοβουλευτικού. Η θλίψη και η συντριβή που όλοι και όλες νιώθουμε, αντιπροσωπεύοντας στη θλίψη και συντριβή, πιστά, είμαι βέβαιος, σύσσωμο τον ελληνικό λαό αυτή τη στιγμή, μας επιβάλλει να αποφασίσουμε στοιχειωδώς τη διακοπή των εργασιών του Κοινοβουλίου, γι΄αυτή την εβδομάδα, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη της, και στο νομοθετικό έργο και στον τομέα του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Πριν από ελάχιστα λεπτά, συνομίλησα με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μόλις είχε προσγειωθεί στο Ριάντ, και συμφωνήσαμε ώστε να παγώσει το νομοθετικό έργο αυτή την εβδομάδα και με τα λοιπά κόμματα συμφωνήσαμε επίσης ομοφώνως να παγώσει το έργο του κοινοβουλευτικού ελέγχου», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Κ. Τασούλας.

Σακελλαροπούλου: Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος
 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με δήλωσή της αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά, εκφράζοντας τη βαθιά της θλίψη και τα συλλυπητήρια της.

Ειδικότερα, η Κ. Σακελλαροπούλου αναφέρει: «Αποχαιρετάμε τη Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο. Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της ανθρώπους. Ο πόνος τους αυτές τις δύσκολες ώρες είναι και δικός μας».

Ιερώνυμος: Ανεξίτηλο το αποτύπωμά της

 

«Μια αληθινή αγωνίστρια της ζωής, μια γυναίκα που δεν λύγισε ποτέ μπροστά στις δυσκολίες, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο παλεύοντας μέχρι την τελευταία στιγμή και παραδίδοντας μαθήματα αξιοπρέπειας, γενναιότητας, δύναμης και ήθους», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, όταν πληροφορήθηκε την αδόκητη απώλεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Ο Αρχιεπίσκοπος προσέθεσε και τα εξής:

«Όπως άλλωστε και σε ολόκληρη την πολιτική της διαδρομή, που διήνυσε, ταυτόχρονα, με ακλόνητη πίστη σε αρχές και αξίες και στις ιδέες της για μια πιο δίκαιη, ελεύθερη και ισότιμη κοινωνία. Το αποτύπωμά της θα παραμείνει ανεξίτηλο στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας. Εύχομαι και προσεύχομαι ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της και να χαρίζει παρηγορία στους οικείους της».

Παπούλιας: Είναι αβάσταχτη η οδύνη για τον άδικο και πρόωρο θάνατο της

«Αβάσταχτη οδύνη για τον άδικο και πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά» σε μήνυμά του ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σημειώνοντας πως «φήνει πίσω της ένα παράδειγμα θάρρους και αξιοπρέπειας, μαχητικότητας και πίστης σε ένα πιο δίκαιο κόσμο».

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπούλιας αναφέρει:

«Ήταν πολύ δύσκολο να συμφιλιωθούμε με την ιδέα της ευαλωτότητος μιας τόσο δυνατής και σπουδαίας γυναίκας. Είναι ακόμη πιο δύσκολο να δεχθούμε τώρα ότι δεν θα είναι εδώ για όλους. Αφήνει πίσω της ένα παράδειγμα θάρρους και αξιοπρέπειας, μαχητικότητας και πίστης σε ένα πιο δίκαιο κόσμο. Θερμά συλλυπητήρια σε όλους τους δικούς της.»

Τσίπρας: Πιο φτωχή η πολιτική ζωή
 

Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος. Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της», έγραψε ο Αλ. Τσίπρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κουτσούμπας: Αποχαιρετώ τη Φώφη Γεννηματά με μεγάλο σεβασμό
 

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά, πρόεδρου του ΚΙΝΑΛ, την οποία αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητά της, αλλά και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ» αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πρόεδρος Σοσιαλδημοκρατών: Μια θαρραλέα γυναίκα έφυγε πολύ νωρίς

 

«Μια θαρραλέα γυναίκα, μια προοδευτική ηγέτης, έφυγε πολύ νωρίς», αναφέρει η πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιράτσκε Γκαρσία Πέρεζ.

Με μήνυμά της στο twitter, η πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών αναφέρει:

«Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά και στους φίλους μας στην πολιτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ. Μια θαρραλέα γυναίκα, μια προοδευτική ηγέτης, έφυγε πολύ νωρίς. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη».

Παπανδρέου: Θα είσαι πάντα κοντά μας

 

Με μια λιτή φράση και μια φωτογραφία σε ανάρτησή του στο Facebook, αποχαιρέτησε ο Γιώργος Παπανδρέου την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, η οποία έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας, σε ηλικία 56 ετών.

«Θα είσαι πάντα κοντά μας» έγραψε ο Γ. Παπανδρέου.

Σημίτης: Ευπρέπεια, σοβαρότητα και προσφορά

 

«Όλοι στο χώρο μας αισθάνονται προσωπικά και πολιτικά μεγάλη θλίψη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

Ο πρώην πρωθυπουργός συμπλήρωσε ακόμη, ότι «έφυγε από τη ζωή πολύ πρόωρα, όπως κι ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς. H παρουσία τους στην πολιτική ζωή του τόπου χαρακτηρίστηκε από ευπρέπεια, σοβαρότητα και προσφορά».

Καραμανλής: Συνεπής πορεία, αξιοπρεπής διαδρομή

 

«Αποχαιρετούμε τη Φώφη Γεννηματά με σεβασμό στη συνεπή πορεία της, στην αξιοπρεπή πολιτική της διαδρομή, στη γενναιότητα με την οποία έδωσε την πιο δύσκολη μάχη της.

Στην οικογένειά της εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου», ανέφερε στο συλλυπητήριο μήνυμα του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Δένδιας: Η σεμνή και σοβαρή παρουσία της κοσμούσε το ελληνικό πολιτικό σκηνικό

«Την Φώφη Γενημματά την γνώριζα καλά. Υπήρξε αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας όταν υπηρετούσα σε αυτό το υπουργείο ως υπουργός. Με συνέδεαν μαζί της δεσμοί φιλίας και εκτίμησης. Λυπάμαι ειλικρινά και βαθύτατα για τον θάνατο της. Θα ήθελα να διατυπώσω τα θερμότερα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια της και να δηλώσω ότι η σεμνή και σοβαρή παρουσία της κοσμούσε το ελληνικό πολιτικό σκηνικό», ανέφερε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας από το Λονδίνο όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη

Σαμαράς: Έντιμη και αγωνίστρια
 

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έκανε την εξής δήλωση: «Πόσο κρίμα! Μερικές φορές δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσεις αυτό που νοιώθεις. Το να αποχαιρετήσω την Φώφη Γεννηματά, μια νέα γυναίκα, μητέρα, σύζυγο, συμπατριώτισα και άξια πολιτικό, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Η Φώφη έφυγε από τη ζωή όπως έζησε τη ζωή: έντιμη κι αγωνίστρια! Ο πολιτικός κόσμος είναι πιο φτωχός. Στους οικείους της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Ήταν τιμή μου που γνώρισα και συνεργάστηκα με τον άνθρωπο και πολιτικό Φώφη Γεννηματά. Αιωνία της η μνήμη!».

«Η Φώφη Γεννηματά υπηρέτησε την Παράταξή της και τον Δημόσιο Βίο εν γένει με υψηλό δημοκρατικό ήθος αλλά και με θαυμαστή αυταπάρνηση. Αιωνία η Μνήμη της», δήλωσε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Μπακογιάννη: Πάλεψε με αξιοπρέπεια

 


Συγκλονισμένη από την είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, δήλωσε με ανάρτησή της στο twitter, η Ντόρα Μπακογιάννη. Συγκεκριμένα, η Ντ. Μπακογιάννη έγραψε στην ανάρτησή της:

«Είμαι συγκλονισμένη. Η Φώφη ήταν μια μοναδική γυναίκα που πάλεψε με αξιοπρέπεια, δίνοντας δύναμη σε όλους. Θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια και τους φίλους της».

ΣΥΡΙΖΑ: Από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στη Βουλή
 

Συλλυπητήρια εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του, όπου επισημαίνεται ότι η εκλιπούσα «άφησε τη δική της ξεχωριστή παρακαταθήκη στην πολιτική ζωή της Ελλάδας».

«Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Πάλεψε με θάρρος σε μια άνιση μάχη για τη ζωή επί χρόνια, χωρίς να εγκαταλείψει στιγμή τον στίβο της πολιτικής όπου αφοσιώθηκε πολύ νωρίς», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και τονίζει πως «υπήρξε μία από της σημαντικότερες προσωπικότητες του ελληνικού Κοινοβουλίου, πρωταγωνιστώντας πάντα με αξιοπρέπεια και ευγένεια, είτε στις συγκλίσεις, είτε στις αντιπαραθέσεις».

«Η Φώφη Γεννηματά φεύγοντας άφησε τη δική της ξεχωριστή παρακαταθήκη στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένειά της», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ηλιόπουλος: Μίλησε με παρρησία για τον καρκίνο
 

«Η Φώφη Γεννήματα μίλησε με παρρησία για τον καρκίνο. Έδωσε τη μάχη μέχρι τέλους με αξιοπρέπεια και θάρρος. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Βενιζέλος: Έδινε μάχη με αξιοπρέπεια
 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Φώφη Γεννηματά έδινε επί χρόνια, με αξιοπρέπεια, μια σκληρή προσωπική μάχη που δυστυχώς έχασε πρόωρα. Ο ελληνικός λαός ήταν δίπλα της στη μάχη αυτή. Τώρα θα  αναπαυθεί στην αγκαλιά των γονιών της και στην καρδιά των παιδιών της και όλης της οικογένειάς της στην οποία εκφράζω τα συλλυπητήρια μου. Καλό της ταξίδι.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Ανδρέας Λοβέρδος τονίζει πως δεν βρίσκει λέξεις για να εκφράσει τον σπαραγμό του.

Χρηστίδης: Ήσουν το φωτεινό χαμόγελο

 

Με προσωπικό τόνο εξέφρασε ο Παύλος Χρηστίδης τη θλίψη του. Σε ανάρτησή του ο στενός συνεργάτης της και μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ αναφέρει: «Υπάρχουν κάποιες στιγμές που τα λόγια δεν έχουν νόημα.

Ήσουν το φωτεινό χαμόγελο που ακούμπησε την ψυχή μας, ο οδηγός μας στα δύσκολα, ο φάρος μας στα σκοτάδια , ο 'Ανθρωπός μας. Σ’ ευχαριστώ για όλα όσα περάσαμε, για τα γέλια και τα ταξίδια μας. Ένα κομμάτι της καρδιάς μου φεύγει σήμερα».

Αδυνατώ να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι έφυγε από κοντά μας, έγραψε ο Χάρης Καστανίδης.

Συλλυπητήρια από τον Νίκο Αναστασιάδη
 

Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την απώλεια μιας διακεκριμένης πολιτικού, αλλά και αγαπημένης φίλης, της Φώφης Γεννήματα, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 

Ο Ν. Αναστασιάδης προσθέτει: Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στον σύζυγο, στα παιδιά, στους δικούς της ανθρώπους και στο Κίνημα του οποίου ηγείτο. 

 Κεγκέρογλου: «Φώφη, ευχαριστούμε για όλα όσα πρόσφερες. Το πρότυπό σου θα είναι διαχρονικά επίκαιρο»

«Καθήκον μας είναι να συνεχίσουμε το δρόμο της ευπρέπειας, της γενναιότητας και της ανιδιοτελούς προσφοράς που χάραξε. Ιδιαίτερα, να συνεχίσουμε τον αγώνα για να γίνει πραγματικότητα το σχέδιό της για την αναγέννηση του ΕΣΥ που υποστήριξε με ΠΑΘΟΣ», τονίζει σε δήλωση του, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου ευχαριστώντας τη Φώφη Γεννηματά για όλα όσα προσέφερε.

«Το πρότυπό σου θα είναι διαχρονικά επίκαιρο. Η απώλεια είναι μεγάλη. Είμαστε συγκλονισμένοι. Η Φώφη Γεννηματά, η Πρόεδρος μας, έφυγε, αλλά η παρακαταθήκη της είναι παρούσα», συμπληρώνει ο κ. Κεγκέρογλου επισημαίνοντας το δημοκρατικό της ήθος, τη αγωνιστικότητα της και το όραμά της για μια ΔΙΚΑΙΗ κοινωνία, που «αποτελούν την κληρονομιά της για το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, για την Ελλάδα και όλη την Ελληνική κοινωνία και κυρίως για την οικογένειά της».

Σχοινάς: Υπήρξε πάντα γενναία
 

H Φώφη Γεννηματά «συνεισέφερε σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο. Με αξιοπρέπεια, ήθος και εντιμότητα σε όλες τις μάχες» ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς. Ειδικότερα, ο Μ. Σχοινάς σημείωσε:

«Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε πάντα γενναία υπηρετώντας με αφοσίωση τη δημοκρατία και την εθνική συνεννόηση. Συνεισέφερε σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο. Με αξιοπρέπεια, ήθος και εντιμότητα σε όλες τις μάχες. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους της και το ΚΙΝΑΛ».

Μοσκοβισί: Πιστή στις ιδέες της
 

«Μαθαίνω με θλίψη τον πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά, αρχηγού του ελληνικού σοσιαλιστικού κόμματος, του ΠΑΣΟΚ» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter o πρώην επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιερ Μοσκοβισί.

«Έτρεφα εκτίμηση γι' αυτήν την ενεργητική και πιστή στις ιδέες της γυναίκα. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους πολιτικούς της φίλους» σημειώνει.

«Δυστυχώς, πριν από λίγο απεβίωσε η @FofiGennimata μαχόμενη γενναία κατά της ασθένειάς της. Τα θερμά μου Συλλυπητήρια στην οικογένεια της», έγραψε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.


Μαρινάκης: Το παράδειγμά της οδηγός
 

«Αποχαιρετούμε τη Φώφη Γεννηματά, μια πολιτικό, μια γυναίκα, μια μητέρα που πάλεψε με γενναιότητα και αξιοπρέπεια απέναντι στον καρκίνο. Το παράδειγμά της ας είναι οδηγός για όσες και όσους δίνουν την ίδια μάχη.

Η σκέψη μας είναι κοντά στην οικογένεια και τους οικείους της» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης.

ΓΣΕΕ: Αγωνίστηκε στο πλευρό του κόσμου εργασίας


Τη θλίψη της για τον θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής εκφράζει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, «η Φώφη Γεννηματά έδωσε με θάρρος εδώ και χρόνια τη μάχη της κατά του καρκίνου, προσπαθώντας σε κάθε ευκαιρία να δώσει δύναμη μέσα από τον προσωπικό της Γολγοθά σε χιλιάδες γυναίκες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Μαχήτρια, μέχρι το τέλος, πάλεψε με σθένος και αξιοπρέπεια, χωρίς ποτέ να χρησιμοποιήσει το πρόβλημά της για οποιοδήποτε όφελος».

«Η Φώφη Γεννηματά με το ήθος και την ευγένειά της πέτυχε την αποδοχή από τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Υπερασπίστηκε εργασιακά δικαιώματα και αγωνίστηκε στο πλευρό του κόσμου της εργασίας, φέρνοντας στο προσκήνιο τα προβλήματα των μη προνομιούχων και των αδυνάμων. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της» επισημαίνει η ΓΣΕΕ.

«Βαθιά οδύνη» εκφράζει το ΕΚΑ

 

«Τη βαθιά οδύνη του για τον άδικο και πρόωρο χαμό της Φώφης Γεννηματά» εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).

«Τα λόγια μοιάζουν φτωχά… Πάλεψε σθεναρά, μέχρι τελευταία στιγμή και έδωσε δύναμη σε πολύ κόσμο που παλεύει με τον καρκίνο, αλλά κυρίως στάθηκε φωτεινό παράδειγμα για κάθε γυναίκα, παλεύοντας για τις αξίες, τα "πιστεύω" και τα "θέλω" της. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά της» καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΚΑ.

 Αβραμόπουλος: Υπήρξε μαχήτρια ιδεών, αγωνίστρια ζωής

«H Φώφη Γεννηματά υπήρξε μαχήτρια ιδεών, αγωνίστρια ζωής. Σφραγίζει τη ζωή της με γενναιότητα, ευθύνη, αξιοπρέπεια και ήθος. Την αποχαιρετούμε με αγάπη και τιμή. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της», δήλωσε για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά ο πρώην Επίπτροπος της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος.