Θεοδωρικάκος: Πρεμιέρα από αρχές Ιουνίου για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Θεοδωρικάκος: Πρεμιέρα από αρχές Ιουνίου για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Στις πανεπιστημιουπόλεις θα βρίσκεται από τις αρχές Ιουνίου η Πανεπιστημιακή Αστυνομία όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. 

«Τα παιδιά της ΟΠΠΙ (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων) αύριο ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους, θα πάρουν ολιγοήμερη άδεια, και αρχές Ιουνίου ξεκινούν τις περιπολίες στα δύο μεγάλα κάμπους, αρχίζοντας από το ΑΠΘ, και συνέχεια στους χώρους Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης» ανακοίνωσε ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΙ. 

Ο ΥΠΡΟΠΟ ξεκαθάρισε πάντως ότι «περιμένουμε από τις πρυτανικές αρχές να βάλουν «τουρνικέ» γιατί βασική αποστολή των ΟΠΠΙ θα είναι η ελεγχόμενη είσοδος εντός των χώρων των πανεπιστημίων».

Παράλληλα, εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί και το εφαρμοστικό Προεδρικό Διάταγμα του νόμου για τους ΟΠΠΙ με την υπογραφή του ιδίου και την υπογραφή της συναρμόδιας υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.  

«Στο ΑΠΘ η ΕΛΑΣ σε συνεργασία με τον πρύτανη έβαλε τέλος σε μια κατάληψη 34 ετών. Ο πρύτανης έχει αποφασίσει κατασκευή βιβλιοθήκης, η ΕΛΑΣ, όχι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, θα βρίσκεται στο χώρο του πανεπιστήμιου για να διασφαλιστεί ο χώρος και να αποδοθεί σε πανεπιστημιακούς και φοιτητές» επισήμανε ο υπουργός. 

«Η αστυνομία κάνει σωστά τη δουλειά της, έχουμε υπερδιπλασιάσει τις νυχτερινές περιπολίες, όταν παρέλαβα τη θέση περιπολούσαν κάθε βραδύ 60 περιπολικά της ΕΛΑΣ, σήμερα περιπολούν 150 τα βράδια. Είναι παράγοντας που βοηθάει στη σχετική μείωση της εγκληματικότητας κατά 30% περίπου, ενώ έχουμε ενισχύσει με 1.000 αστυνομικούς τα ΑΤ στο Λεκανοπέδιο» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, αναγνώρισε πάντως ότι υπήρχε και υπάρχει υποστελέχωση. 

Επίσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στο οργανωμένο και πολυεπίπεδο σχέδιο δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και στα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί για την διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου Ελλάδος στο ΟΑΚΑ, με προσωποποιημένα εισιτήρια, ελέγχους ταυτοπροσωπίας και χρήση 40 καμερών ασφαλείας εντός και εκτός του γηπέδου. 

Αναφορικά με τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός ξεκαθάρισε πως αυτές θα ενταθούν για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, του παραεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών, υλοποιώντας το πρόγραμμα της ΝΔ για την ασφάλεια.

Ταυτόχρονα, κλιμακώνονται και οι έλεγχοι της Τροχαίας για παραβίαση των Λωρίδων Έκτακτης Ανάγκης, αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας και άλλες οδικές παραβάσεις.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στη βεβαίωση από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής 1000 παραβιάσεων Λ.Ε.Α. μόνο κατά την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς και στις δεκάδες συλλήψεις και κατασχέσεις οχημάτων που πραγματοποιήθηκαν για «κόντρες» σε διάφορες περιοχές της Αττικής.