Τα «δυο μέτρα και σταθμά» και η Ρένα Δούρου

Τα «δυο μέτρα και σταθμά» και η Ρένα Δούρου

Έλαμψε διά... της απουσίας της η περιφερειάρχης Αττικής από την τραγωδία με τους 88 μέχρι τώρα νεκρούς. Δεν εμφανίστηκε πουθενά όπως έκανε και με τους νεκρούς από τις πλημμύρες στη Μάνδρα και τις εκεί καταστροφές.

Στη Μάνδρα είχε περάσει απ'' έξω μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αυτή τη φορά δεν την πήρε καν μαζί του στην πολυσυζητημένη επίσκεψή του στο Μάτι.

Καμία παρέμβαση λίγες ανακοινώσεις γραπτές και τόσο στην πυρκαγιά όπως και πιο πριν στις πλημμύρες καμία ανάληψη ευθύνης.

Στο παρελθόν όμως η Ρένα Δούρου ήταν πολυσχιδής ειδικά στα θέματα που αφορούσαν πυρκαγιές και πλημμύρες.

Ενδεικτική η ανάρτηση της τον Αύγουστο του 2011 με αφορμή τη συμπλήρωση τότε 4 ετών από τις επίσης φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία.

«Πριν από τέσσερα χρόνια σαν σήμερα θρηνούσαμε θύματα από την πιο φονική και πιο καταστροφική πυρκαγιά που έχει γνωρίσει η χώρα» έγραφε χαρακτηριστικά.

Και για τις πλημμύρες όμως είχε θέση και μάλιστα καταγγελτική.

«Πλημμύρες με νεκρούς στη Βόρεια Ελλάδα και κανείς δεν ασχολείται. Κανείς δεν εγκαλεί την Περιφερειακή αρχή. Δύο μέτρα και δύο σταθμά» έγραφε τον Δεκέμβριο του 2014

Πράγματι. Κανείς δεν εγκαλεί την περιφέρεια ούτε για τις πλημμύρες που προκάλεσαν θανάτους ούτε για την πιο φονική και καταστροφική πυρκαγιά που έχει γνωρίσει η χώρα.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά.