Τα fake news, ο Αλέξης Τσίπρας και η… επιγραφή της Ακρόπολης

Τα fake news, ο Αλέξης Τσίπρας και η… επιγραφή της Ακρόπολης

«Σταματήστε το bullying ότι λέω ψέματα, όχι να έρχεστε εδώ χωρίς στοιχεία και να λέτε, είμαι ψεύτης και λαϊκιστής.» δήλωνε την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό. Μόνο που πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται ανοιχτά με την τακτική των fake news και της λάσπης στον ανεμιστήρα και ο ίδιος υιοθετεί και μετατρέπει σε επίσημη αντιπολιτευτική πολιτική οτιδήποτε αναμεταδίδεται. Χαρακτηριστικό τελευταίο παράδειγμα η… επιγραφή στην Ακρόπολη και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. 

Λίγες ημέρες μετά την αήθη επίθεση που είχε εξαπολύσει επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του πρωθυπουργού με αφορμή τον διαγωνισμό των self tests, για την οποία ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για άστοχες «τοποθετήσεις κάποιων στελεχών», ο ίδιος υιοθέτησε δημοσιεύματα που έφεραν την υπουργό Πολιτισμού να αναρτά επιγραφή στην Ακρόπολη με το όνομά της και μάλιστα προχώρησε σε σχετική ανάρτηση, παρά το γεγονός ότι αυτό είχε ήδη διαψευστεί επισήμως.

Το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση διαψεύδοντας τα όσα αναφέρονται αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα δίδοντας στη δημοσιότητα τα δείγματα των επιγραφών που έχουν ετοιμαστεί. Το ζήτημα όμως ξεπερνά τα όρια του λάθους και των «άστοχων τοποθετήσεων κάποιων στελεχών» απο τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση προχωρά σε αναπαραγωγή των fake news.

Όταν δέ φτάνει ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τα υιοθετεί τότε το ζήτημα αγγίζει άλλες πολιτικές παραμέτρους άμεσα συνδεδεμένες με την απέλπιδα προσπάθεια της ηγεσίας της Κουμουνδούρου να δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση πατώντας πάνω στην κόπωση που έχει προκαλέσει στην κοινωνία η παρατεταμένη κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, οι περιορισμοί και η αμφιβολία για την επόμενη ημέρα.

Οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα σε κυβέρνηση «αχρήστων» ενδεικτικές και επιβεβαιώνουν την προσπάθεια να πληγεί η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολίτη εν μέσω μιας κρίσης που έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα στα θεμέλια της χώρας αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πετροβολώντας με κάθε ευκαιρία προκειμένου να προκληθούν ρωγμές στο οικοδόμημα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που ξεπερνούν τα στενά μικροκομματικά όρια και αγγίζουν την ίδια την κοινωνική συνοχή αλλά και ανθρώπινες ζωές επενδύει στα fake news και στη λάσπη που εκτοξεύεται προς κάθε κατεύθυνση.

Ψέματα και μισές αλήθειες δημιουργούν μια αρνητική περιρρέουσα ατμόσφαιρα και υπονομεύουν μια εθνική προσπάθεια στην πιο δύσκολη στιγμή. Ουδείς ξεχνά άλλωστε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει ανοιχτά και επισήμως πως δέχεται το ρίσκο για τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια και το ενδεχόμενο διασποράς του κορονοϊού.

Πάντως η άκρατη υιοθέτηση των fake news και των αναρτήσεων των τρολς του διαδικτύου καθώς και η άσκηση πολιτικής με γνώμονα την λάσπη στον ανεμιστήρα έχει στόχο την πόλωση και την στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων όπως συνέβη και την περίοδο πριν το 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πατώντας στο κύμα των αγανακτισμένων έφτασε να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Αυτή τη φορά συνδέεται και με την αυριανή έναρξη των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής για τον στενό του συνεργάτη που έχει προκαλέσει άγχος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία σημειωτέον έφτασε στο σημείο να ζητεί αναστολή των εργασιών της βουλής προτείνοντας μορατόριου με αντάλλαγμα τις κινητοποιήσεις και την παύση της υποκίνησής τους.

Διαβάστε ακόμα:

ΥΠΠΟΑ: Καμία πινακίδα δεν θα αναρτηθεί επί του Βράχου

- Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σταματήσει την λασπολογία - Κρεσέντο καταστροφολογίας από τον Αλ. Τσίπρα