Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σταματήσει την λασπολογία - Κρεσέντο καταστροφολογίας από τον Αλ. Τσίπρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σταματήσει την λασπολογία - Κρεσέντο καταστροφολογίας από τον Αλ. Τσίπρα

Με βασική στόχευση στην εμπιστοσύνη κράτους - πολιτών και με καταστροφολογικές αναφορές ο Αλέξης Τσίπρας επανήλθε αργά το βράδυ στους υψηλούς τόνους και στη ρητορική της πόλωσης κατηγορώντας την κυβέρνηση για πλήρη αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας. Μάλιστα εμφανίσθηκε να εκφράζει ανησυχία για τις «κρίσιμες αυτές ώρες» υποστηρίζοντας πως χάθηκε ο έλεγχος και ότι «έχει διαρραγεί η εμπιστοσύνη».

Χαρακτήρισε «λάθος τοποθέτηση κάποιων στελεχών» την κατηγορία που επισήμως εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον διαγωνισμό για τα self tests και την προμήθειά τους υποστηρίζοντας παράλληλα ότι γίνεται πάρτι αδιαφάνειας…

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Kontra TV αργά το βράδυ περιελάμβανε τη συνήθη καταστροφολογία και τις επιθέσεις κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για «ανικανότητα» ως προς τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και της οικονομίας. Επαναλαμβάνοντας όσα και στη Βουλή υποστήριξε ανέφερε για μια ακόμη φορά πως με αφορμή τον κορονοϊό υπάρχει αδιαφάνεια που καθίσταται επικίνδυνη για την ίδια τη δημοκρατία.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι η αναφορά τους στα όσα ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά αναφορικά με τον διαγωνισμό για την προμήθεια των τεστ και την ανάθεση του έργου στην εταιρεία Siemens. Τα όσα υποστήριξε χαρακτηριστικά της τακτικής που η Κουμουνδούρου έχει ορίσει ως αντιπολιτευτική με βάση την πόλωση και τη ρητορική του διχασμού.

«Στο συγκεκριμένο θέμα υπήρξε τοποθέτηση κάποιων στελεχών χωρίς διακρίβωση της καταγγελίας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι «είπαμε λάθος αλλά να δούμε τι γίνεται στο διαγωνισμό» για να καταλήξει εξαπολύοντας επίθεση για απευθείας αναθέσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε όμως να αναφέρει πως υπήρξαν δύο επίσημες ανακοινώσεις και όχι απλά κάποιες τοποθετήσεις, ότι Μέσα Ενημέρωσης όπως η Αυγή έγραφαν για τρεις ημέρες σχετικά με τον «στημένο διαγωνισμό» ενώ η Kουμουνδούρου ενέπλεξε ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Βέβαια αυτό δεν προκαλεί εντύπωση αφού ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει προσωπικά πάνω όλες τις επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού ειδικά το τελευταίο δίμηνο.

Στη συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας αν και ρωτήθηκε απέφυγε να δηλώσει αν εμπιστεύεται την επιτροπή των ειδικών υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η επιτροπή έχει «εργαλειοποιηθεί» καθώς και ότι έχει πληροφορίες πως ασκούνται πιέσεις στους επιστήμονες για να εισηγούνται με βάση τα όσα η κυβέρνηση επιθυμεί.