Τ. Χριστοδουλοπούλου: «Με... διασυνδέσεις η μετάταξη της κόρης μου»

Τ. Χριστοδουλοπούλου: «Με... διασυνδέσεις η μετάταξη της κόρης μου»

Σε μια απίστευτη δήλωση προχώρησε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, παραδεχόμενη ότι η απόσπαση και στη συνέχεια η μετάταξη της κόρης της στη Βουλή εγείρει ζήτημα, καθώς για να γίνει «αξιοποιήθηκαν κάποιες διασυνδέσεις».

Συγκεκριμένα μιλώντας σε εκπομπή του Alpha και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα η Τασία Χριστοδουλοπούλου είπε επί λέξει: «Με την έννοια που το λέμε ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή, ώστε στη συνέχεια να μεταταχτεί, υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν γνωριμίες, διασυνδέσεις κ.τλ. Δεν το συζητάμε αυτό και ούτε θέλω να πω ότι ήταν γνωστά τα προσόντα της και η Βουλή βγήκε και φώναζε "έλα εδώ"... τα προσόντα (σ.σ. της κόρης της) τα έχουν και άλλοι άνθρωποι, αυτή εργαζόταν». 

Η δήλωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο 3:20 του βίντεο που ακολουθεί:  

Νωρίτερα και κατά τη διάρκεια της ίδια συνέντευξης η κ. Χριστοδουλοπούλου έκανε λόγο για «κινητικότητα» στο Δημόσιο, όσον αφορά το γενικό πλαίσιο των μετατάξεων, ενώ για τους αποσπασμένους στη Βουλή από το 2004 είπε ότι θεωρήθηκε δίκαιο και νόμιμο να γίνουν υπάλληλοι της Βουλής.

Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής πρόσθεσε ότι η κόρη της υπηρετούσε στα Ελληνικά Ταχυδρομεία από το 2004, όπου και δούλεψε στην επαρχία, αλλά ανέβηκε γρήγορα στην ιεραρχία που δεν μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντά της βάσει προσόντων.

«Της είπαν να γίνει διευθύντρια υποκαταστήματος, αλλά δεν ήθελε», διευκρίνισε στην απάντησή της η κυρία Χριστοδουλοπούλου και έτσι επέλεξε τη Βουλή των Ελλήνων. Αρχικά υπέβαλε αίτηση απόσπασης και στη συνέχεια μετάταξης, κάνοντας χρήση της σχετικής νομοθεσίας.

Τέλος, η κ. Χριστοδουλοπούλου επεσήμανε ότι η κόρη της δεν επιβαρύνει το Δημόσιο, αφού ήδη εργαζόταν σε αυτό και πριν τη μετάταξή της στη Βουλή.