Στο πλευρό των θυμάτων του πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας «εμφανίζεται» ο Αλ. Τσίπρας

Στο πλευρό των θυμάτων του πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας «εμφανίζεται» ο Αλ. Τσίπρας

Στο πλευρό των θυμάτων, που είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ο πρώην πρέσβης της Βενεζουέλας, εμφανίζεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, παρ' ότι το 2013, όταν είχε αποκαλυφθεί η υπόθεση, ο Αλ.Τσίπρας την είχε αποσιωπήσει.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η ανάκληση του τότε πρέσβη οφείλεται σε παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα όταν κατόπιν αιτήματος των θυμάτων απέστειλε επιστολή προς τον Ν. Μαδούρο για να τον ενημερώσει, αποσιωπώντας ωστόσο την στάση συγκάλυψης που είχε ακολουθήσει την εποχή εκείνη.

Σημειωτέον ότι στη σχετική επιστολή προς τον Ν. Μαδούτο αναφέρονταν ότι «μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα».

«Για να μην υπάρχει λοιπόν καμία σκιά», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «θύματα τού τότε πρέσβη της Βενεζουέλας είχαν στείλει επιστολή ήδη από τον Ιανουάριο του 2013 στην κυβέρνηση της εν λόγω χώρας, ζητώντας την ανάκληση του διπλωμάτη, όπως έχει αποκαλυφθεί και σε ΜΜΕ με τη δημοσίευση της σχετικής επιστολής» και πως επειδή «δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από το ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας μέχρι το Μάρτιο του ίδιου έτους, τα ίδια θύματα απευθύνθηκαν με δική τους πρωτοβουλία στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσίπρα, ζητώντας του να στείλει και αυτός επιστολή προκειμένου να πιέσει για την απομάκρυνση του πρέσβη της Βενεζουέλας».

Υποστηρίζει δε στην ανακοίνωση ότι «ακόμη και ο ίδιος ο νυν σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, κ. Πιπίνης, ήδη από το 2016 έγραφε σε ρεπορτάζ του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα πως παρότι προτάθηκε στα θύματα "να προχωρήσουν σε καταγγελίες προς τις ελληνικές Αρχές", δεν θέλησαν να το κάνουν, επιχειρώντας "να λύσουν το ζήτημα υπηρεσιακά"».

«Κατόπιν του αιτήματος θυμάτων, ο κ. Τσίπρας όντως έστειλε την επιστολή που του ζητήθηκε. Αποτέλεσμα ήταν ένα μήνα μετά την επιστολή Τσίπρα να ανακληθεί ο θύτης στη Βενεζουέλα», εξηγεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ποιες ήταν οι περεταίρω ενέργειες ως προς την απόδοση δικαιοσύνης και τη δικαίωση των θυμάτων.

Τέλος, στην ανακοίνωση επιτίθεται κατά του πρωθυπουργού και κατά της ΝΔ λέγοντας ότι «μακάρι λοιπόν, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης να μπορούσαν να ισχυριστούν ότι σε κάθε περίπτωση κακοποίησης ήταν με τη πλευρά των θυμάτων, όπως ο κ. Τσίπρας, και όχι των θυτών, ωστόσο οι προσπάθειες συγκάλυψης στις περιπτώσεις Γεωργιάδη και Λιγνάδη δυστυχώς δεν το επιβεβαιώνουν».