Στις 8 Δεκεμβρίου συνάντηση Μητσοτάκη - Πούτιν στη Μόσχα

Στις 8 Δεκεμβρίου συνάντηση Μητσοτάκη - Πούτιν στη Μόσχα

«Κλείδωσε» σύμφωνα με πληροφορίες η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ρωσική πρωτεύουσα. Οι πρώτες συζητήσεις είχαν γίνει το καλοκαίρι όταν ο πρωθυπουργός της Ρωσίας απηύθυνε πρόσκληση. Τελικά, οι επαφές δια της διπλωματικής οδού ολοκληρώθηκαν και πριν από λίγο οριστικοποιήθηκε το ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Μαρτίου 2021, κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφερθεί στο πλαίσιο συμφωνίας για την ενίσχυση των τουριστικών ροών από τη Ρωσία, αλλά και στην ενίσχυση της ελληνορωσικής οικονομικής συνεργασίας. 

Η Ρωσία είναι πολύ σημαντικό μέρος της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας, είχε επισημάνει ο πρωθυπουργός, ενώ ο Μ. Μισούστιν, σημείωνε χαρακτηριστικά ότι στις συνομιλίες «συντονίσαμε τα ρολόγια μας».

Η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ, αλλά αναγνωρίζουμε ότι η Ρωσία είναι πολύ σημαντικό μέρος της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας, είχε σημειώσει κατά την εν λόγω συνάντηση ο πρωθυπουργός, τονίζοντας παράλληλα ότι «δεν ξεχνάμε τη σταθερή υποστήριξη της ρωσικής δημοκρατίας σε μια λύση ενιαίου διζωνικού κράτους για το Κυπριακό και την προσήλωσή σας στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας για την Ανατολική Μεσόγειο».