Σενάριο καθολικής «καραντίνας» μελετάει το Μέγαρο Μαξίμου

Σενάριο καθολικής «καραντίνας» μελετάει το Μέγαρο Μαξίμου

Σενάρια ακόμη και γενικής καραντίνας, με ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας και δυνατότητα στους πολίτες να κινούνται μόνο εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου, αλλά και μοντέλα, τύπου Κύπρου, όπου κάθε πολίτης θα δικαιούται να αποστείλει ένα γραπτό μήνυμα καθημερινά για μία και μόνο μετακίνηση, εξετάζονται πλέον στο Μαξίμου.

Σενάρια που ενισχύονται από τις εικόνες  της παραλίας της Θεσσαλονίκης, αλλά και τις ουρές στις τράπεζες, με τον συνωστισμό  και τις σκηνές που είχαμε καιρό να ζήσουμε πιθανότατα να αποτελέσουν θρυαλλίδα εξελίξεων, αναφορικά με τη διαχείριση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τα επόμενα 24ωρα θα είναι καθοριστικά για την τροπή των πραγμάτων και μέχρι να φτάσουμε εκεί, μελετάται η αυστηροποίηση ορισμένων μέτρων, τα οποία βρίσκονται μεν σε ισχύ αλλά έχει κριθεί ότι απαιτείται περαιτέρω ενίσχυση. 

Έτσι εντός των σούπερ μάρκετ, όπου παρουσιάστηκε συνωστισμός, υπάρχει η σκέψη να μονοδρομηθούν οι διάδρομοι. Στις λαϊκές αγορές, όπου πάνε πολλοί ηλικιωμένοι άνθρωποι, μελετάται να είναι παρούσα η δημοτική αστυνομία και να ρυθμίζει την κίνηση, κλείνοντας τις εισόδους όποτε εντός της αγοράς θα συμπληρώνεται ένας συγκεκριμένος αριθμός ανθρώπων. 

Είναι προφανές ότι μέχρι την Παρασκευή θα κριθούν πολλά, ενώ σημείο-μηδέν για τις περαιτέρω αποφάσεις αποτελεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, οπότε και εκπνέει η εν ισχύ Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου (ΠΝΠ) για τους περιορισμούς στην κυκλοφορία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιοι βιάστηκαν να αρχίσουν να χαμογελούν. Κάποιοι άλλοι προχώρησαν σε προβλέψεις ακόμα και ημερομηνιών πλήρους άρσης των περιοριστικών μέτρων, παρ' ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει.

Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Η αλήθεια είναι ότι η κρίσιμη φάση του πολέμου μόλις άρχισε. Μπορεί λοιπόν τα μέχρι σήμερα δείγματα να είναι θετικά, όμως έχουμε πλέον περάσει στη «διακεκαυμένη ζώνη», στοιχείο που δε θα πρέπει να ξεχνάμε.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, όλα όσα διαδραματίστηκαν τα τελευταία 24ωρα και αποτύπωσαν την απειθαρχία μιας μικρής μειοψηφίας της κοινωνίας έχουν βγάλει από το πρωθυπουργικό συρτάρι σχέδια που προβλέπουν ακόμα και τα πλέον αυστηρά μέτρα.

Όπως μαθαίνει το liberal.gr, την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές οι πιθανότητες λήψης πιο αυστηρών μέτρων είναι 50 -50. «Όλα τα σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι, ακόμα και της πλήρους καραντίνας», αναφέρει σε σχετική ερώτηση του liberal.gr κυβερνητικό στέλεχος.

Ο πρωθυπουργός έχει δώσει από την πρώτη στιγμή στους συνεργάτες του να εκπονήσουν σενάρια για όλα τα ενδεχόμενα και τις ημέρες αυτές έχουν επανέλθει σκέψεις για την λήψη ακόμα πιο αυστηρών μέτρων σε πρώτη φάση μέχρι και το Πάσχα, όπου δεν αποκλείεται πολλοί να μπουν στον πειρασμό και να αποδράσουν.