Πηγές εισαγγελίας διαφθοράς: «Ο Φρουζής είναι κατηγορούμενος, ας λέει ό,τι θέλει»

Πηγές εισαγγελίας διαφθοράς: «Ο Φρουζής είναι κατηγορούμενος, ας λέει ό,τι θέλει»

Να αποδομήσουν τα όσα φέρεται να κατάθεσε ο Κ. Φρουζής στην προανακριτική επιτροπή και τις αποκαλύψεις πως δέχθηκε πιέσεις για να κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα, επιχειρούν κύκλοι της εισαγγελίας Διαφθοράς, επικεφαλής της οποίας είναι η εισαγγελέας Τουλουπάκη, σημειώνοντας πως «ο κ. Φρουζής είναι κατηγορούμενος και μπορεί να λέει ό,τι θέλει για να υπερασπίσει τη θέση του».

Οι ίδιοι κύκλοι, υποστηρίζουν πως το ραντεβού με τους τρεις εισαγγελείς, το οποίο ο Κ. Φρούζης φέρεται να ανέφερε πως  ήταν άτυπο, έγινε παρουσία των δικηγόρων του, τον Μάιο του 2018, στο πλαίσιο της αίτησης που έκανε ο ίδιος στους εισαγγελείς για άρση της δέσμευσης των λογαριασμών που διατηρούσε την Ελβετία.

Εκφράζοντας ουσιαστικά τις θέσεις της κ. Τουλουπάκη, οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ακόμη ότι δεν θα μπορούσε να είχε προταθεί στον Κ. Φρουζή οτιδήποτε αφού είχε ήδη καταστεί κατηγορούμενος τρεις μήνες νωρίτερα του ειχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα και είχαν δεσμευθεί οι λογαριασμοί του.

Σημειώνεται ότι χθες ο πρώην ισχυρός αντρας της Novartis που μέχρι χθες δεν είχε καταθέσει πουθενά αν και βρισκόταν στο επίκεντρο της υπόθεσης, φέρεται να δήλωσε στην προανακριτική ότι δέχθηκε πιέσεις από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για να καταθέσει κατά συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων το 2018. 

Επίσης έκανε λόγο για μια άτυπη συνάντηση που είχε με τους τρείς εισαγγελείς καθώς και για απειλές που δέχθηκε ότι αν δεν καταθέσει κατά των πολιτικών προσώπων υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του και θα χρησιμοποιηθούν ώστε να καταδικαστεί αυτός.

Εν τω μεταξύ, εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να αποφασίσει η Ολομέλεια Εφετών εάν η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis θα ανατεθεί σε Εφέτη Ανακριτή μετά τη σχετική παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα.