Παραιτήθηκε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης

Παραιτήθηκε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης

Σε παραίτηση οδηγήθηκε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, Φαίη Νικητοπούλου, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την επιστολή της στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στην οποία η οργάνωση εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμεί την εγκάτασταση μεταναστών στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ».

Σημειώνεται ότι η κ. Νικητοπούλου αναμένεται να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ τη Δευτέρα.

«Πριν από λίγα λεπτά ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ έλαβε την παραίτηση της προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, την οποία και έκανε δεκτή. Παράλληλα, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες από τον Κανονισμό Λειτουργίας της Οργάνωσης πειθαρχικές διαδικασίες», αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΟΝΝΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης διατύπωσε την αντίθεσή της στη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ. Στην επιστολή τους προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τα μέλη της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας σημείωσαν, μεταξύ άλλων, ότι η παρουσία προσφύγων και μεταναστών «θα προσελκύσει εγκληματίες».

Νωρίτερα, η κεντρική διοίκηση της ΟΝΝΕΔ έδωσε απάντηση στα σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη συγκεκριμένη επιστολή, τονίζοντας ότι μένουν «δίπλα στην κυβέρνηση στη διαχείριση τόσο του προσφυγικού, όσο και του μεταναστευτικού με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό».

«Η θέση της ΟΝΝΕΔ είναι σαφής και ανυποχώρητη: είμαστε δίπλα στην Κυβέρνηση στη διαχείριση τόσο του προσφυγικού, όσο και του μεταναστευτικού με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό, χωρίς φωνές εντυπωσιασμού είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά», ανέφεραν μεταξύ άλλων πηγές προσκείμενες στην ηγεσία της ΟΝΝΕΔ.

ΝΔ: Καταδικάζουμε τις ακραίες δηλώσεις της

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης καταδίκασε την επιστολή της προέδρου ΟΝΝΕΔ Πεντέλης.

«Καταδικάζουμε τις ακραίες δηλώσεις μέλους της νεολαίας του κόμματος.

Οι συγκριμένες δηλώσεις είναι κατακριτέες, δεν εκφράζουν τη ΝΔ, αλλα αποτελούν προσωπικές απόψεις της επιστολογράφου. Για το θεμα αυτο έχει επιληφθεί το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της ΟΝΝΕΔ, η οποία έχει και την ευθύνη του θέματος» ανέφερε ο κ. Γαϊτάνης.