Π. Πολάκης: Πολλαπλασιάζονται τα… καλά νέα

Π. Πολάκης: Πολλαπλασιάζονται τα… καλά νέα

Την ώρα που προ των πυλών βρίσκονται οι περικοπές των συντάξεων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης «βλέπει» ότι τώρα που «βγαίνουμε από τη στενωπό, πολλαπλασιάζονται τα καλά νέα». Μάλιστα, κατηγόρησε τα «συστημικά» ΜΜΕ ότι παρουσιάζουν από το πρωί έως το βράδυ εικόνες καταστροφής και όχι τα -κατά τον ίδιο- καλά νέα!

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ισχυρίστηκε ότι τα κανάλια στηρίζουν τη ΝΔ για να «να επανέλθει το Μητσοτακέικο» και γι' αυτό έδειχναν μόνο το ασθενοφόρο στη Κύθνο, που είναι σκουριασμένο, αλλά όχι τα 6 μικρά νέα ασθενοφόρα για τα μικρά νησιά, που απέκτησε το ΕΚΑΒ. Να σημειωθεί, βέβαια, ότι αυτά τα ασθενοφόρα θα παραληφθούν μετά τον Αύγουστο.

Την ίδια ώρα, έστρεψε τα πυρά του προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την κατάρρευση του ΕΣΥ, μολονότι λίγο αργότερα υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αναγνώρισε ότι τα προβλήματα οφείλονται στο γεγονός ότι οι Έλληνες γιατροί φεύγουν μαζικά για το εξωτερικό. «Έχουμε παραλάβει ένα κράτος που είναι γραφειοκρατικό, είναι πελατειακό, σάπιο με μία κουβέντα, το οποίο βάζει εμπόδια  σε οποιαδήποτε καλή κίνηση πάει να γίνει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε ότι «κάποιες πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν έφτιαξαν αυτό το πλαίσιο».

Αλέξανδρος Διαμάντης