Π. Πικραμμένος: Θέλω να μάθω τι υπήρξε πίσω από την υπόθεση Novartis

Π. Πικραμμένος: Θέλω να μάθω τι υπήρξε πίσω από την υπόθεση Novartis

«Δεν διέπομαι από καμία διάθεση ρεβανσισμού προσωπικά, αλλά με ενδιαφέρει να μάθω την αλήθεια, τι υπήρξε από πίσω», δήλωσε για την υπόθεση Novartis ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, Παναγιώτης Πικραμμένος.

«Είναι καθοριστικό για την λειτουργία της Δημοκρατίας στον τόπο μας», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας πως παρόλες τις έρευνες που έχουν γίνει στην υπόθεση και δεν έχει βρεθεί τίποτα, κι «αυτό είναι ανησυχητικό».

Ξεκαθάρισε όμως πως η υπόθεση πρέπει να αντιμετωπιστεί ψύχραιμα και θεσμικά, ακριβώς λόγω της σοβαρότητάς της για τη χώρα. «Τα φαινόμενα προκαλούν μεγάλη απορία και περιέργεια», τόνισε ο κύριος Πικραμμένος, προσθέτοντας πως όλα θα διερευνηθούν.

 

«Όλες οι κυβερνήσεις έχουν μία τάση να έρχονται πιο κοντά με τη Δικαιοσύνη, αλλά στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, το πράγμα ξέφυγε», δήλωσε ο κ. Πικραμμένος, ενώ σημείωσε πως το κύρος της έχει κλονιστεί λόγω της υπόθεσης Novartis.

Ερωτηθείς για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο κ. Πικραμμένος εκτίμησε πως όσο ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν κινδυνεύει στο εσωτερικό της Τουρκίας, ο κίνδυνος για Ελλάδα είναι μειωμένος. Αποκάλυψε δε πως όταν ο ίδιος ανέλαβε υπηρεσιακά την πρωθυπουργία έλαβε επιστολή από τον κ. Ερντογάν που τον διαβεβαίωνε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να προκαλέσει αν δεν προκληθεί.

Ωστόσο, ο κύριος Πικραμμένος ανέφερε πως θα πρέπει «να είμαστε προσεκτικοί» με την Τουρκία, προσθέοντας όμως πως «όσο ο Ερντογάν είναι πρόεδρος, είναι προβλέψιμος». «Όλη η περιοχή βράζει, διαμορφώνεται ένα νέο γεωπολιτικό πλαίσιο και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να πάμε και πάλι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, όπως επί Βενιζέλου», είπε.