Οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, οι πορείες και το «ρίσκο» με την πανδημία

Οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, οι πορείες και το «ρίσκο» με την πανδημία

Με γνώμονα την μικροκομματική εκμετάλλευση μιας πανδημίας που πλήττει ολόκληρο τον κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κατηγορεί την Κυβέρνηση υπονομεύοντας τις προσπάθειες. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος έφτασε σε σημείο να μιλήσει για «πολιτικά επικίνδυνο πρωθυπουργό» την ώρα που αποκαλύπτεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τα μέλη της να μετάσχουν αυτοπροσώπως αλλά εν κρυπτώ και με προσοχή στις εσωκομματικές εκλογές, στηρίζοντας παράλληλα και τις πορείες που σε αυτή τη φάση αφορούν τον Κουφοντίνα και την υιοθέτηση των εκβιαστικών αιτημάτων του.

Με τις πορείες για τα ΑΕΙ, που ο ΣΥΡΙΖΑ υποδαύλιζε, ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε το «ρίσκο», ή όπως ανέφερε εκ των υστέρων, δέχθηκε ότι υπάρχει ρίσκο στο πλαίσιο της μετάδοσης του κορονοϊού. Ένα ρίσκο που πλέον παίρνει πολλαπλές μορφές μετά το προσκλητήριο προς τα μέλη του κόμματος να μεταβαίνουν «αυτοπροσώπως» προκειμένου να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές αλλά και τη στήριξη και των πορειών που σχεδόν καθημερινά γίνονται στο κέντρο της Αθήνας υπέρ του αιτήματος του πολλάκις ισοβίτη για 11 δολοφονίες Δ. Κουφοντίνα να μεταβεί σε φυλακή της αρεσκείας του.

Χθες μετά την ανακοίνωση των νέων πιο αυστηρών μέτρων, μετά τη ραγδαία αύξηση που σημειώνουν τα κρούσματα, ο ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ένα νέο δριμύ κατηγορώ καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για αδυναμία διαχείρισης της κρίσης και για απώλεια ελέγχου ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας. Έκανε λόγο για «ασφυξία στα νοσοκομεία» και μίλησε για απουσία μέτρων σε χώρους «που στοιβάζονται οι πολίτες»

Και αυτό τη στιγμή κατά την οποία ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα μέλη του να προσέλθουν αυτοπροσώπως στους χώρους που γίνονται οι εσωκομματικές εκλογές, με συνωμοτικές μάλιστα επιστολές – προσκλήσεις όπως αυτή που είδε το φως της δημοσιότητας.

«Οι σύντροφοι καλούνται να προσέλθουν αυτοπροσώπως έχοντας μαζί τους ταυτότητα ή άλλο έγγραφο ταυτοποίησης» αναφέρει η... πρόσκληση που μάλιστα διαφωτίζει τους ενδιαφερόμενους – καταγγέλλοντας τους… συγχρωτισμούς- ότι υπάρχει και μεγάλος χώρος στάθμευσης.

Προχωρά όμως και άλλο. Δίνοντας μια αίσθηση μυστηρίου και συνωμοσίας ξυπνώντας μνήμες... αντίστασης. «Αν και οι εκλογές αυτές θα φέρουν και πάλι κοντά παλιούς συντρόφους και φίλους, θα πρέπει να αποφύγουμε όσο το δυνατόν τα "πηγαδάκια" και τις δυνατές φωνές για να μην προκαλέσουμε περιέργεια ή καταγγελία και δώσουμε πρόσχημα για επέμβαση της αστυνομίας» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Παραλλήλως ο ΣΥΡΙΖΑ που δέχεται την ύπαρξη ρίσκου στηρίζει και τις πορείες. Με την ανοιχτή στήριξη των αιτημάτων Κουφοντίνα δόθηκε επί της ουσίας και το σήμα για συμμετοχή στις διάφορες πορείες και εκδηλώσεις υπέρ του αρχιεκτελεστή της 17Ν με την επίκληση του κράτους δικαίου, την εφαρμογή του νόμου, τον ουμανισμό αλλά και υπονοούμενα για εκδικητική στάση της κυβέρνησης.

Έτσι η νεολαία αλλά και γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στις συγκεντρώσεις ειδικά στο Σύνταγμα, όπου ο συγχρωτισμός ενδεχομένως να διαφέρει από το «στοίβαγμα» που καταγγέλλει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως μια από τις αιτίες της διασποράς.

Ανάλογη ήταν προσφάτως και η στάση ως προς τις συγκεντρώσεις για τον νόμο για τα ΑΕΙ, όπου συνολικά η Κουμουνδούρου αλλά και προσωπικά στελέχη της καλούσαν τους πολίτες να κατέβουν «εν σώματι» στα συλλαλητήρια.

Υπονομεύοντας ουσιαστικά την προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης, πατώντας ενδεχομένως στην κούραση των πολιτών και στην ενδεχόμενη, στην πορεία, αγανάκτησή του, υπονομεύεται η πορεία της χώρας την ώρα που οι εμβολιασμοί δείχνουν να έχουν αποτελέσματα και να μειώνονται τα κρούσματα στις ομάδες που έχουν εμβολιαστεί.

Το ερώτημα πάντως όπως το έθεσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη παραμένει και αφορά το ρίσκο που προκύπτει από αυτές τις κινήσεις. Και το οποίο στο τέλος της ημέρας θα έχει ιδιοκτήτη...