Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, 19:56

-A +A

Οι απεργίες υποκινούνται από «εργατοπατέρες» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ λέει η κυβέρνηση

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, 19:56
Οι απεργίες υποκινούνται από «εργατοπατέρες» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ λέει η κυβέρνηση
-A +A

Σκληρή επίθεση κατά των «επαγγελματιών εργατοπατέρων» που υποκινούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΜΕ εξαπολύει η κυβέρνηση με αφορμή την αυριανή 24ωρη απεργία που θα προκαλέσει απίστευτη ταλαιπωρία σε εκατομμύρια πολιτών. Μια απεργία κατά του νόμου Κατρούγκαλου που ψηφίστηκε το 2016 αλλά γίνεται τώρα, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Όπως μάλιστα αναφέρουν πρόκειται για συνδικαλιστικό παραλογισμό και «για απεργίες φανερά υποκινούμενες με καθαρά κομματικά κίνητρα και στοχεύσεις, ενώ συνολικά οι εξελίξεις δείχνουν ότι αποτελούν μια «καθαρά αντιπολιτευτική ενέργεια» από επαγγελματίες «εργατοπατέρες» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ.

Και αυτό διότι, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «βασικό αίτημα της αυριανής 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας της ΠΟΕ ΟΤΑ, και των Σωματείων στον χώρο των μεταφορών, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους, είναι η κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου, η μη ψήφιση του νέου ασφαλιστικού και η επαναφορά σε προηγούμενες εποχές».

Δηλαδή, σημειώνουν, «πραγματοποιούν μια απεργία για τον νόμο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016, στον οποίο ελάχιστα αντέδρασαν μέχρι το καλοκαίρι του 2019» και τώρα εμφανίζονται «να πραγματοποιούν απεργία για τον Νόμο που φέρνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος καταργεί αρνητικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου».

Οι ίδιες πηγές παραπέμπουν στα αιτήματα των απεργών που όπως αναφέρουν μέσα από αυτά «ζητούν την επιστροφή στην κατάσταση και τις αποδοχές προ Μνημονίων».

Συγκεκριμένα οι «εργατοπατέρες» ζητούν: 

-Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

-Κοινωνική ασφάλιση, Υγεία –Πρόνοια για όλους, αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Υποχρεωτική. 

-Ένταξη των ηλεκτροδηγών της ΣΤΑ.ΣΥ. στα ΒΑΕ με αναδρομική ισχύ.

-Επαναφορά των ΒΑΕ, όπου έχουν καταργηθεί. 

-Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, η οποία να ανταποκρίνεται τόσο στις πραγματικές ανάγκες, όσο και στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των ειδικοτήτων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. 

Αιτήματα που κινούνται εκτός λογικής, καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές, επιβεβαιώνοντας ότι οι αυριανές απεργίες είναι υποκινούμενες και εκτελούν από «επαγγελματίες εργατοπατέρες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα