Ντ. Μπακογιάννη: Τον Δ. Παπαγγελόπουλο πρέπει να τον κρίνει η τακτική δικαιοσύνη

Ντ. Μπακογιάννη: Τον Δ. Παπαγγελόπουλο πρέπει να τον κρίνει η τακτική δικαιοσύνη

Την άποψη ότι η τακτική δικαιοσύνη είναι αρμόδια για να ερευνήσει τον ρόλο που έπαιξε στην υπόθεση Novartis ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Θεωρώ ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν έχει ασυλία. Από την ώρα που δεν έχει ασυλία, τον κ. Παπαγγελόπουλο πρέπει να τον κρίνει η τακτική δικαιοσύνη και να γίνει έρευνα σε βάθος για τον ρόλο του σε αυτή την υπόθεση», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη, εξήγησε πως όσα γίνουν θα πρέπει να είναι ακριβώς στοιχειοθετημένα και αν από την έρευνα για τον κ. Παπαγγελόπουλο προκύψουν στοιχεία που αφορούν άλλους πολιτικούς, «να το δούμε τότε σε επίπεδο πλέον εφαρμογής του νόμου».

«Το τεκμήριο αυτή τη στιγμή το έχει η δικαιοσύνη», τόνισε η κ. Μπακογιάννη, εξηγώντας το σκεπτικό της, με βάση το οποίο στην παρούσα φάση δεν θα πρέπει να συσταθεί εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη Novartis.

Η κ. Μπακογιάννη διευκρίνισε ότι εκφράζει μια τελείως προσωπική της άποψη και πως η Βουλή θα λάβει τις αποφάσεις.

Πρόσθεσε πως εάν προκύψουν στοιχεία που να αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό, τότε «βεβαίως
θα έρθει ο κ. Τσίπρας, διότι κουκούλωμα αυτής της υπόθεσης δεν αντέχεται». 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατονόμασε τον κ. Παπαγγελόπουλο ως τον αποκαλούμενο «Ρασπούτιν» της Δικαιοσύνης, ενώ κατήγγειλε «παρεμβάσεις» και «σκευωρία» στην υπόθεση Novartis. Μετά και τις καταθέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, η έρευνα «σκόνταψε» σε πολιτικά πρόσωπα και έχει διαβιβαστεί στη Βουλή.