ΝΔ για Ν. Κασιμάτη: Να την αποπέμψει ο Α. Τσίπρας από τον ΣΥΡΙΖΑ

ΝΔ για Ν. Κασιμάτη: Να την αποπέμψει ο Α. Τσίπρας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Να αποπέμψει την Νίνα Κασιμάτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Αλέξη Τσίπρα με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, μετά την ανάρτησή της «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», επισημαίνοντας ότι η ενέργεια της αποτελεί προσβολή όχι μόνο για την Αστυνομία αλλά και για τη Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει τα εξής:

«Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έγραψε το σύνθημα "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι". Η ενέργεια αυτή αποτελεί προσβολή όχι μόνο για την Αστυνομία αλλά και για τη Δημοκρατία. Περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τη δημοκρατική ευαισθησία και να την αποδοκιμάσει. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να αποπέμψει την κυρία Κασιμάτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

Από την πλευρά της, η Ν. Κασιμάτη σε επιστολή που έστειλε στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, δηλώνει έκπληκτη για την αντίδραση της Ένωσης, αφού όπως λέει χρησιμοποίησε τη φράση ως μέρος σκωπτικού σχολίου, «κατά τη διάρκεια άσχετου διαλόγου για άλλο ζήτημα», ενώ σημειώνει ότι μεταχειρίστηκε μια «στερεοτυπική φράση, η οποία έχει καθιερωθεί στην ελληνική κοινωνία και ειδικότερα στις νεότερες γενιές». 

Η Ένωση Αστυνομικών του Πειραιά, εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την οργή της καλώντας την να επανορθώσει, αλλιώς θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμα:

- Ν. Κασιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ):«Η διεύρυνση γκαζώνει μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι»