Ν. Αναστασιάδης: Να τερματισθούν οι έκνομες ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ

Ν. Αναστασιάδης: Να τερματισθούν οι έκνομες ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ

Στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού αλλά και στη συνεχόμενη τουρκική προκλητικότητα, αναφέρθηκαν στις κοινές τους δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

«Η επίσκεψή σας καταδεικνύει τους διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών και την προσωπική σας βούληση για τον συντονισμό των δράσεων», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης, ξεκινώντας την ομιλία του, σημειώνοντας πως στη διάρκεια «των ιδιαιτέρως δημιουργικών διαβουλεύσεων» ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Εκ μέρους του κυπριακού ελληνισμού και της κυπριακής κυβέρνησης, ο κ. Αναστασιάδης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη διαχρονική στήριξη και συμπαράστασης της Ελλάδος.

«Μέσα από τους κοινούς αγώνες μας έχουμε δείξει την προσήλωσή μας στην επίτευξη λύσης επί τη βάσει των αξιών της ΕΕ, θέλουμε λύση χωρίς νικητές και ηττημένους, που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και θα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα του συνόλου των νομίμων πολιτών» συνέχισε ο κ. Αναστασιάδης. «Με βάση τις αρχές αυτές και με θετική πολιτική βούληση θα προσέλθω στη συνάντηση με τον κ. Ακιντζί θεωρώντας πως μπορούμε να εργαστούμε για μια λύση προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων».

«Επιδιώκουμε», τόνισε, «λύση που δεν θα έχει νικητές και ηττημένες και θα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών».

«Ανταλλάξαμε απόψεις για τις τουρκικές προκλήσεις και συζητήσαμε τρόπους αντιμετώπισής τους», δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης. 

«Με τον πρωθυπουργό υπογραμμίσαμε την ιδιαίτερη σημασία στην περαιτέρω βάθυνση της συνεργασίας των χωρών του ευρωπαϊκού νότου προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις» είπε ο κ. Αναστασιάδης και κατέληξε: «Αγαπητέ Κυριάκο, δεν έχω καμία αμφιβολία πως η σημερινή σου επίσκεψη θα συμβάλλει στην ανάπτυξη περαιτέρω δράσεων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, εύχομαι επιτυχία στους στόχους που έχετε θέσει».