Μπίστης: Σεξιστικό και απαράδεκτο το σχόλιο της Ελεφάντη για την Σάκκαρη

Μπίστης: Σεξιστικό και απαράδεκτο το σχόλιο της Ελεφάντη για την Σάκκαρη

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί τάση σιωπής για το σεξιστικό σχόλιο της Άννας Ελεφάντη, υποψήφιας βουλευτού και προβεβλημένου στελέχους του κόμματος, κατά της Μαρίας Σάκκαρη, η παρέμβαση του Νίκου Μπίστη ανοίγει νέο κύκλο συζήτησης στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πολύ δε περισσότερο όταν ενστερνίζεται τα περί σεξιστικών απαράδεκτων χαρακτηρισμών.

«Εμβρόντητος διάβασα το απαράδεκτο και σεξιστικό σχόλιο της Αννας Ελεφάντη για την Μαρία Σάκκαρη και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη» ήταν το σχόλιο του Νίκου Μπίστη στο Facebook, ο οποίος όμως συνεχίζει σημειώνοντας «Κάποιος να της θυμίσει ότι ποτέ τα πέτρινα χρόνια η Αριστερά δεν είχε σχέση με την ανοησία και την χυδαιότητα».

Και καταλήγει δε λέγοντας ότι «το ωραίο είναι ότι κάποιοι θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο βλάπτουν την κυβέρνηση. Αναδεικνύονται σε μεγάλους χορηγούς της ΝΔ και του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου» αφήνοντας αιχμές για ανάλογες ακραίες συμπεριφορές και για άλλα στελέχη. Άλλωστε ο ίδιος έχει ταχθεί κατ επανάληψη και κατά της στάσης του Παύλου Πολάκη.

Το θέμα δεν είναι τόσο απλό για τον ΣΥΡΙΖΑ που το τελευταίο διάστημα, στην προσπάθειά του να σηκώσει τους τόνους της αντιπολίτευσης και να επενδύσει στην οργή και κυρίως των θυμό των πολιτών που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας, του εγκλεισμού και του φόβου για την επόμενη ημέρα, ακολουθεί ακραίες πρακτικές.

Πρόσφατη η επίθεση Φίλη κατά της Ν. Κεραμέως με αναφορές στην οικογένειά της και τα παιδιάς αλλά και η επίθεση του Θ. Καρτερού κατά της Αρ. Πελώνη με αναφορές σε «γόβες» και άλλα τινά προκειμένου να μειώσει την επαγγελματική της πορεία και τον ρόλο της ως κυβερνητικού εκπροσώπου.

Και αυτά είναι μόνο πρόσφατα παραδείγματα που αγγίζουν όλα όσα καταγγέλλει τόσο ο αρχηγός του κόμματος όσο και στελέχη επιχειρώντας να εκμεταλλευτούν τον χώρο των δικαιωματισ΄τνω.

Οι υψηλοί τόνοι και οι ακραίες εκφράσεις αποτελούν την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, η ηγετική ομάδα του οποίου θέλει να διατηρήσει τον θυμό και την οργή και να την εκμεταλλευτεί από τον Σεπτέμβριο σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αναστάτωση στην παιδεία, την οποία έχουν προαναγγείλει τόσο οι ίδιοι όσο και οι εργατοπατέρες του χώρου αλλά και οι διάφορες συλλογικότητες και παρατάξεις που λυμαίνονται τον χώρο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων κινούμενες στα όρια των ακροαριστερών οργανώσεων.

Η κατάσταση πάντως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να παραμένει σε φάση αναζήτησης επόμενων βημάτων για ορισμένες εκ των... φυλών του που ναι μεν έχουν βρεί στέγη εν τούτοις προβληματίζονται για το ποιος θα κυριαρχήσει και αναμένουν τις εξελίξεις του συνεδρίου όταν και αν αυτό θα γίνει.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τη σχετική ανακοίνωση που υπήρξε χθες αναφορικά με το σεξιστικό και χυδαίο σχόλιο της Άννας Ελεφάντη κατά της Μαρίας Σάκκαρη, από την Ν.Δ., δεν έχει τοποθετηθεί. Ούτε σχετικά δημοσιεύματα υπήρξαν. Αντιθέτως υπήρξε μια σιωπή αν και η κ. Ελεφάντη είναι εκ των προβεβλημένων στελεχών. Υπήρξε υποψήφια βουλευτής και είναι η πρωταγωνίστρια των αντιπολιτευτικών βίντεο της Κουμουνδούρου με γνωστότερο αυτό που εμφανίζει τους δημοσιογράφους να «τα παίρνουν» από την κυβέρνηση για να αποκρύπτουν την πραγματικότητα.

Βίντεο για το οποίο οι πληροφορίες εκείνη την περίοδο ανέφεραν πως επικοινώνησε μαζί της και ο Αλ. Τσίπρας προκειμένου να της αποδώσει εύσημα. Κάτι που άλλωστε μπορεί να επιβεβαιωθεί από το γεγονός ότι υπήρξε συντονίστρια της συζήτησης που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανθρώπους του πολιτισμού και του Θεάτρου στο πλαίσιο και του me too το οποίο εμφανίσθηκε και να εκπροσωπεί...

Σημειώνεται πως και η ίδια δεν ζήτησε συγνώμη αντιθέτως έσπευσε με νεότερη ανάρτηση να καταγγείλει «τα πετσωμένα ΜΜΕ» αναγορεύοντας η ίδια το θέμα σε πολιτικό για το κόμμα που εκπροσωπεί.