Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 8% ανακοινώνει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 8% ανακοινώνει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Σχέδιο μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 8% για το 2020 αναμένεται να προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας στη συζήτησης για τον προϋπολογισμό που θα ψηφιστεί απόψε το βράδυ συνδέοντας το με τη δημιουργία πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου. Σημειώνεται ότι ο ΕΝΦΙΑ ήδη έχει μειωθεί κατά 22% στο πλαίσιο της δέσμευσης του Πρωθυπουργού για συνολική μείωσή του κατά 30%.

Στην περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ  αναμένεται να αναφερθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας στη συζήτησης για τον προϋπολογισμό που θα ψηφιστεί απόψε το βράδυ διευκρινίζοντας πως αυτή θα συνδεθεί με την δημιουργία πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου.

Ήδη άλλωστε η κυβέρνηση έχει προχωρήσει  από το καλοκαίρι σε μείωση  ΕΝΦΙΑ της τάξεως του 22%, υλοποιώντας μια προεκλογική δέσμευση αρκετά νωρίτερα. Πάντως εάν καταστεί εφικτή η περαιτέρω αυτή μείωση τότε δύναται να εμφανιστεί στα εκκαθαριστικά της πρώτης δόσης για το επόμενο έτος, τον ερχόμενο Αύγουστο.

Παράλληλα, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κινούμενος στο ίδιο πλαίσιο δεν αποκλείεται να κάνει αναφορά και σε μια  πρώτη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης αλλά και των ασφαλιστικών εισφορών.

Παράλληλα, ο κ.Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει και τις δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, με τα σχετικά νομοσχέδια να αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή μετά την περίοδο των εορτών.

Αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και στόχο θα έχουν οι πολλοί να πάψουν να ταλαιπωρούνται από τους λίγους.

Το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά στη θέσπιση κανόνων για τις διαδηλώσεις και τη δεύτερο στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στην πρόβλεψη για προσωπικό ασφαλείας ιδιαίτερα σε περιπτώσεις κινητοποιήσεων με χαμηλή συμμετοχή, κάτι που συνέβη χτες στην περίπτωση του Μετρό.