«Με τη βαριοπούλα ή με τη βιβλιοθήκη;»

«Με τη βαριοπούλα ή με τη βιβλιοθήκη;»

Αν πιστεύουν στην κυβέρνηση και στη Νέα Δημοκρατία πως η Αριστερά θα παραδώσει αμαχητί τα όπλα της στα πανεπιστήμια, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί πως χάνει την κυριαρχία της σε έναν κοινωνικό χώρο που θεωρούσε και θεωρεί δικό της από τη Μεταπολίτευση και μετά. Έναν κοινωνικό χώρο που τον ήλεγχε και τον ελέγχει αποκλειστικά με τη βία και με έκνομες πράξεις. Η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών, ασύντακτη και ανοργάνωτη, αδυνατεί και παρέμβει και απλώς παρακολουθεί.

Αν για κάτι διακρίνεται η Αριστερά είναι για τη μαχητικότητα της με την οποία καλύπτει, όπου μπορεί, τη μειοψηφική θέση της.

Σήμερα, στο ΑΠΘ, πίσω από τους 50 αναρχικούς -δεν είναι περισσότεροι- βρίσκεται σύμπασα η Αριστερά. ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜεΡΑ 25, ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Και από δίπλα τους οι, προσκείμενοι σε αυτά τα κόμματα, πανεπιστημιακοί.

Είναι θλιβερό το θέαμα άνθρωποι με διδακτορικά και τίτλους σπουδών να συμπαρατάσσονται με τη βαριοπούλα. Ο ιδεολογικός φανατισμός τούς έχει τυφλώσει και έχουν καταστεί οι ιμάντες μεταβίβασης της κομματικής γραμμής στα ΑΕΙ. Ντροπή και κρίμα.

Ας μην έχουμε αυταπάτες. Όλη η φασαρία δεν γίνεται για μια βιβλιοθήκη, αλλά για το ποιος κάνει κουμάντο στα πανεπιστήμια. Πίσω από το επικοινωνιακό δίλημμα «με τη βαριοπούλα ή τη βιβλιοθήκη» κρύβεται η ουσιαστική διακύβευση, που είναι «με την ανομία ή τη νομιμότητα; Ποιος διοικεί τα πανεπιστήμια; Οι μειοψηφίες ασκώντας βία ή τα νομίμως εκλεγμένα όργανα;»

Σε αυτά τα ερωτήματα η Αριστερά απαντά συντασσόμενη με την ανομία και τους τραμπούκους. Θεωρούν πως τα πανεπιστήμια βρίσκονται έξω από την ελληνική επικράτεια και σε αυτά ισχύουν οι νόμοι της Αριστεράς και όχι του ελληνικού κράτους. Αυτή τη θέση τους θα την υπερασπιστούν, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα υπάρξουν στη λειτουργία των ΑΕΙ και όχι μόνο.

Αν κάτι δεν το ελέγχουν, το καταστρέφουν.

Θέλω να πιστεύω πως η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει όχι το επόμενο βήμα της, αλλά το μεθεπόμενο, όταν θα εμφανισθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία και σύμπασα η Αριστερά θα επιχειρήσει να καταργήσει, επί του πανεπιστημιακού πεδίου και δια της βίας, την παρουσία της.

Η κυβέρνηση έχει το απόλυτο όπλο στα χέρια της. Τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών να μπει επιτέλους μια τάξη στην κατάσταση που επικρατεί επί 40 χρόνια στα ΑΕΙ. Και οφείλει, στο βαθμό που η Αριστερά θα αντιστέκεται μαχητικά, να αναδεικνύει συνεχώς το πρόβλημα, και τελικά να αποτελέσει ένα από τα διλήμματα των επόμενων εκλογών. Να απευθυνθεί σε αυτούς που ειρωνικά και υποτιμητικά τα στελέχη της Αριστεράς αποκαλούν «κυρ-Παντελήδες». Αυτοί με τους φόρους τους πληρώνουν τη λειτουργία των ΑΕΙ και με το υστέρημα τους θέλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν και όχι να γίνουν λαϊκοί αγωνιστές. Αν η κατάσταση στα πανεπιστήμια εκτραχυνθεί τελικά οι πολίτες θα αποφασίσουν τι θέλουν.

«Με τη βαριοπούλα ή τη βιβλιοθήκη;»