Κυρ. Μητσοτάκης: Οι πολιτικές μας είναι πρωτίστως στραμμένες στη νέα γενιά

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι πολιτικές μας είναι πρωτίστως στραμμένες στη νέα γενιά

«Η νέα γενιά ήταν αυτή που πλήρωσε με τον πιο έντονο τρόπο τις επιπτώσεις της κρίσης της τελευταίας δεκαετίας και οι πολιτικές αυτής της κυβέρνησης είναι πρωτίστως στραμμένες στη νέα γενιά. Θα θυμάστε ότι στη ΔΕΘ πέραν της συμβολικής παρουσίας νέων στην πρώτη γραμμή της έκθεσης, ανακοίνωσα ένα συνεκτικό πλαίσιο πολιτικών που αφορούσε στη γεφύρωση αυτού του χάσματος ευκαιριών μεταξύ της δικής μου ή της μεγαλύτερης γενιάς και της δικής σας γενιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της συζήτησης που είχε με νέους στα Ιωάννινα στο πλαίσιο του προσυνεδρίου της ΝΔ, υπό τον τίτλο «Επόμενες γενιές - Το βλέμμα στο μέλλον».

Αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης για το πρώτο ένσημο, που όπως είπε, είναι μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία η οποία δίνει τη δυνατότητα σε κάποιο νέο να πιάσει τακτική δουλειά με μια επιπρόσθετη αμοιβή, δίνοντας ταυτόχρονα και ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσό στον εργοδότη, ο οποίος θα προσλάβει αυτό τον νέο για να ξεκινήσει την πρώτη του δουλειά.

Επίσης, σημείωσε ότι είναι σημαντικά τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τις επιδοτούμενες θέσεις εργασίας καθώς και οι μεγάλες παρεμβάσεις στην εκπαίδευση που γίνονται, όπως υπογράμμισε, έτσι ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της εκπαίδευσης που παρέχεται από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. «Επίσης δίνουμε έμφαση στον πρωτογενή τομέα, θέλουμε οι νέοι αγρότες να παραμείνουν στο τόπο τους, να είναι καλά καταρτισμένοι, να συνεργάζονται σε συνεργατικά σχήματα και ταυτόχρονα να επενδύουν στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας» είπε.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα φορολογικά κίνητρα της κυβέρνησης σε νέους ανθρώπους που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης και θέλουν να επιστρέψουν.

«Συνοψίζοντας την πολιτική μας για τη νέα γενιά θα έλεγα: Καλές σπουδές, καλές δουλειές, καλή ζωή, δηλαδή καλή ποιότητα ζωής με ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Άδειες πατρότητας για τους νέους πατεράδες, σοβαρή πολιτική στήριξης των νέων οικογενειών με μια σύγχρονη πολιτική στέγης η οποία θα λάβει υπόψη το πόσο δύσκολο είναι για τα νέα παιδιά να ζήσουν μόνοι τους» είπε ο πρωθυπουργός.

«Κάθε φορά που συνομιλώ με νέα παιδιά εντυπωσιάζομαι, όχι μόνο από τις γνώσεις τους, όχι μόνο από την ποιότητα των σπουδών τους, αλλά κυρίως από τη θετική τους ενέργεια. Θέλουν να αφήσουν πίσω την γκρίνια και τον διχασμό, από το ενδιαφέρον τους για τα κοινά σε πολλές εκφάνσεις. Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στη νέα γενιά και θα έχουμε πάντα τα αυτιά μας ανοιχτά για να ακούμε τις δικές σας προτάσεις και τις ιδέες σας» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στο προσυνέδριο της ΝΔ στα Γιάννενα ότι το 14ο τακτικό συνέδριο του κόμματος που θα διεξαγόταν το επόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο μετατίθεται για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους επειδή στην παρούσα συγκυρία, όταν σε όλο τον κόσμο έχει αναζωπυρωθεί η ανησυχία λόγω και της νέας μετάλλαξης, θα έστελνε το λάθος μήνυμα.

Παράλληλα, ο Κυρ. Μητσοτάκης πρότεινε ως νέο γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας τον σημερινό πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη, με επιτυχημένη θητεία, δικηγόρο με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο, στέλνοντας ένα ισχυρό σήμα ανανέωσης, όχι μόνο σε επίπεδο προγραμματικού λόγου αλλά και σε επίπεδο στελεχών.

«Είμαστε ένα κόμμα, γνωρίζετε πολύ καλά ότι επί δικής μου προεδρίας υλοποιήσαμε τον θεσμό των ετήσιων Τακτικών Συνεδρίων -με την εξαίρεση του 2020 λόγω COVID-19- και θεωρώ επιβεβλημένο αυτή τη στιγμή να προχωρήσουμε σε αυτή τη μικρή χρονική μετάθεση έτσι ώστε νομίζω να είμαστε και εναρμονισμένοι με το γενικότερο κλίμα το οποίο επικρατεί στην κοινωνία», υπογράμμισε.

Το σήμα που στέλνεται με αυτή την κίνηση είναι ότι η Νέα Δημοκρατία έχει τους νέους στην πρώτη γραμμή καθώς και ότι φέρνει στο προσκήνιο μια νέα γενιά στελεχών.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής και η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου γραμματέα θα γίνει διαδικτυακά.