Κυβερνητικές πηγές: Στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα μέτρα στα σύνορα

Κυβερνητικές πηγές: Στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα μέτρα στα σύνορα

Στο μέγιστο δυνατό βαθμό αυστηροποιεί τα μέτρα στα σύνορα η κυβέρνηση μετά τις εξελίξεις στην Ιντλίμπ και τις πληροφορίες πως ο Ερντογάν ανοίγει την πόρτα στις προσφυγικές ροές. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές σε συνεννόηση και με την ΕΕ, λαμβάνονται μέτρα σε ξηρά και θάλασσα ενώ την ίδια στιγμή εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια.

Συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως «η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα». Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν πως «μετά τις εξελίξεις στην Ιντλίμπ η Ελλάδα είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ».

Ήδη από χθες άλλωστε και πριν τις απειλές Ερντογάν, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ενημερώσει ότι αυξάνονται στο έπακρο τα μέτρα σε θαλάσσια και χερσαία σύνορα, βάσει του κανονισμού της ευρωπαϊκής ένωσης περί ελέγχου για την πρόληψη απειλής κατά της δημόσιας υγείας, μετά τα τρία κρούσματα του Κορονοϊού που εμφανίσθηκαν στην Ελλάδα.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν σήμερα για διαβουλεύσεις όσον αφορά τις εξελίξεις στη Συρία βάσει του Άρθρου 4 της συνθήκης της συμμαχίας κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας. Σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο, ένας σύμμαχος μπορεί να ζητήσει διαβουλεύσεις αν πιστεύει ότι απειλείται η εδαφική του ακεραιότητα, η πολιτική του ανεξαρτησία ή ασφάλεια.