Κοντονής:  «Δεν παλέψαμε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο κόμμα για να το κάνουν κάποιοι... μαγαζί»

Κοντονής: «Δεν παλέψαμε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο κόμμα για να το κάνουν κάποιοι... μαγαζί»

Νέα επίθεση κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής με αφορμή την πολιτική ακολούθησε σε κρίσιμα πολιτικά ζητήματα, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν παλέψαμε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο κόμμα για να το κάνουν κάποιοι... μαγαζί» αναφερόμενος στις συνομιλίες Παππά - Μιωνή.

Ειδικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 σχετικά με τον Ποινικό Κώδικα δήλωσε πως δεν τον ψήφισε γιατί δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία. Ωστόσο, ο κ. Κοντονής επεσήμανε ότι διαφωνούσε με τη μετατροπή της δωροδοκίας σε πλημμέλημα επί ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είναι δυνατόν εμείς να λέγαμε ότι θα κάνουμε κεντρική πολιτική την κάθαρση και να κάνουμε την δωροδοκία πλημμέλημα με τον ποινικό κώδικα», όπως τόνισε.

Διευκρίνισε, δε, ότι ο ίδιος δεν μίλησε για συναλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή. «Δεν ανέχομαι διάφοροι παρακεντέδες περί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κονδυλοφόροι του αισχίστου είδους να λένε ότι είπα κάτι τέτοιο. Δεν είχα στοιχεία, δεν το γνώριζα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας συνομιλίες σαν αυτή που είχε ο Νίκος Παππάς με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, τις χαρακτήρισε προσβλητικές για την Αριστερά. «Δεν παλέψαμε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο κόμμα για το κάνουν κάποιοι... μαγαζί», όπως είπε ο πρώην υπουργός.

O k. Κοντονής άφησε αιχμές και κατά του Δημήτρη Τζανακόπουλου, λέγοντας ότι «δεν είχε καμία δουλειά να πάει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την Novartis», ενώ αποκάλυψε επίσης ότι ο ίδιος είχε συγκρουστεί με την Βασιλική Θάνου «γιατί ήθελε παράταση της θητείας της στον Άρειο Πάγο» και ότι «είχαμε διαφορές με τον Παπαγγελόπουλο ως προς την άσκηση πολιτικής».

Ερωτηθείς, δε, για την υπόθεση Novartis και την συνεργασία του με τον αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο κ. Κοντονής είπε ότι «είχε σοβαρές διαφωνίες με τον Παπαγγελόπουλο για άσκηση πολιτικής», χωρίς όμως να θέλει να αναφερθεί περαιτέρω. «Δεν θα το κάνω, βρίσκεται σε δύσκολη θέση», είπε.