Κατά μάνα, κατά κύρη, κατά γιο και θυγατέρα

Κατά μάνα, κατά κύρη, κατά γιο και θυγατέρα

Του Τάσου Ευαγγελίου

Ο Βύρωνας Πολύδωρας, ως πρόεδρος της Βουλής τον Αύγουστο του 2012 διόριζε ως μετακλητή υπάλληλο την κόρη του. Σύσσωμος ο Τύπος και τα σημερινά φιλοκυβερνητικά μέσα αλλά και ο πολιτικός κόσμος με πρωτεργάτες τους σημερινούς κυβερνώντος καταδίκασε και δικαίως την πράξη του. Τώρα βολεύουν πρώην συζύγους, κόρες, γιους και φίλους. Σήμερα απλά είναι Πέμπτη…

Το όργιο μετατάξεων, προσλήψεων, μεταθέσεων και προαγωγών που βρίσκεται σε εξέλιξη από την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες, δεν έχει προηγούμενο, ενώ οι απαντήσεις που δίδονται ότι τα έκαναν και οι προηγούμενοι δεν αλλάζει την εικόνα. 

«Εμείς είμαστε φτιαγμένοι από άλλο υλικό», δήλωνε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής τον Φεβρουάριο του 2018, θέλοντας να αναδείξει το «ηθικό πλεονέκτημα» και το διαφορετικό επίπεδο του συνόλου των βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επικείμενη ήττα και απώλεια της εξουσίας ήταν αρκετή για να δείξει την ποιότητα του υλικού και να κηρύξει την έναρξη για ένα ρεσάλτο σε κρατικές θέσεις προκειμένου να βολευτούν σύντροφοί, πρώην σύζυγοι, γιοί και θυγατέρες.

Αυτό που συμβαίνει στη Βουλή είναι χαρακτηριστικό της νοοτροπίας αυτών που ήρθαν εμφανιζόμενοι ως το «νέο» και το «προοδευτικό» της πολιτικής ζωής του τόπου.

Με προαγωγές σε θέσεις-κλειδιά, μετατάξεις στη Βουλή όπου θεωρείται προστατευμένο περιβάλλον και προσλήψεις στενών συγγενών φίλων και πρώην συντρόφων στη ζωή, επιχειρούν να διατηρήσουν την επαφή με την εξουσία.

Ταυτόχρονα δείχνουν ότι θεωρούν το Δημόσιο ως το «λιμάνι» που θα τους προστατέψει και θα διατηρήσει την επαφή τους με τον μηχανισμό που επί τέσσερα χρόνια έστησαν στην προσπάθειά τους εκτός από την κυβέρνηση να καταλάβουν «επιτέλους» και την εξουσία.

Η κόρη της αντιπροέδρου της Βουλής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου και η πρώην σύζυγος του ίδιου του προέδρου της Βουλής μετατάχθηκαν στη Βουλή από άλλες υπηρεσίες του Δημόσιου. Η κόρη της διευθύντριας του γενικού γραμματέα της Βουλής προσελήφθη στο ίδρυμα της Βουλής. Το ίδιο και η κόρη της προϊσταμένης της ΚΟ, του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιογράφοι που στηρίζουν την κυβέρνηση βρέθηκαν με συμβάσεις στο κανάλι της Βουλής.

Και όλα αυτά την ώρα που για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου εμφανίσθηκαν να απαγορεύουν ρουσφετολογικές τροπολογίες των βουλευτών τους που πλέον βρίσκονται στα κάγκελα βλέποντας να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Ο πανικός της ήττας και το «άγχος του χωρισμού» από την εξουσία ανέδειξε το πραγματικό πρόσωπο αυτών που επί 4,5 χρόνια κυβέρνησαν τη χώρα θεωρώντας πως θα εμπαίζουν τον λαό και θα κυβερνούν για πάντα.

Οι μάσκες έχουν πέσει και ο εκφυλισμός του δημόσιου βίου έρχεται να προστεθεί στην προσπάθεια που κατέβαλλαν για να πλήξουν τους θεσμούς και κυρίως του πολιτικούς τους αντιπάλους. 

Κατά μάνα κατά κύρη κατά γιο και θυγατέρα, λέει ο ελληνικός λαός. Και οι σημερινοί κυβερνώντες ανέδειξαν το χειρότερο πρόσωπο του παρελθόντος που δήθεν ξορκίζουν. 

Διαβάστε ακόμα:

- Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή διόρισαν μέχρι και τις κόρες τους

- Μπαράζ προεκλογικών μετατάξεων ημέτερων στη Βουλή - 32 σε μια ημέρα