K. Σακελλαροπούλου για Ζισκάρ Ντ' Εστέν:«Αποχαιρετούμε έναν διαχρονικό φίλο και σύμμαχο της Ελλάδας»

K. Σακελλαροπούλου για Ζισκάρ Ντ' Εστέν:«Αποχαιρετούμε έναν διαχρονικό φίλο και σύμμαχο της Ελλάδας»

Με ανάρτηση στο twitter η Προεδρος της Δημοκρατιας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου αναφέρεται στον θάνατο του Ζισκαρ Ντ' Εστέν.

«Αποχαιρετούμε έναν διαχρονικό φίλο και σύμμαχο της Ελλάδας, έναν υπερασπιστή της Δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Ο Βαλερί Ζισκάρ ντ΄Εστέν σημάδεψε με τη δράση και τις πρωτοβουλίες του την πολιτική ζωή της Γαλλίας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης», σημείωνει η κ. Σακελλαροπούλου.

Τα δικά τους συλλυπητήρια εξέφρασαν νωρίτερα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Με ευγνωμοσύνη και συγκίνηση η Ελλάδα αποχαιρετά τον μεγάλο της φίλο, Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμά του στο twitter.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι με το αεροπλάνο του Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν επέστρεψε η Δημοκρατία στην Ελλάδα και με τη στήριξή του εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού: «Με το αεροπλάνο του επέστρεψε η Δημοκρατία στη χώρα μας. Και με τη στήριξή του εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Με ευγνωμοσύνη και συγκίνηση η Ελλάδα αποχαιρετά τον μεγάλο της φίλο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν».

Στο δικό του μήνυμα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας αναφέρει ότι «ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν ήταν μία εξέχουσα προσωπικότητα της Γαλλίας και της Ευρώπης. Θα τον θυμόμαστε πάντα ως έναν σταθερό φίλο της Ελλάδας σε κρίσιμες στιγμές και μεγάλο υποστηρικτή των ευρωπαϊκών αξιών».