«Βάζουμε τον πήχη της ανάπτυξης για να γίνουμε οι καλύτεροι στον κόσμο»»

«Βάζουμε τον πήχη της ανάπτυξης για να γίνουμε οι καλύτεροι στον κόσμο»»

Στη σημαντικότητα των νέων επενδύσεων στη χώρα μας, που θα αυξήσουν και θα βελτιώσουν τις θέσεις εργασίας «σε μία Ελλάδα που αφήνει πίσω της την κρίση», επισήμανε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, με θέμα: «Οι μεγάλες επενδύσεις ως καταλύτης για ανάπτυξη και καλές δουλειές για όλους - το παράδειγμα της Costa Navarino στη Μεσσηνία».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι το τρίπτυχο δουλειές, ευκαιρίες και ευημερία για όλους που θα φτάσουν σε κάθε γωνιά της χώρας και πως αυτή η προοπτική θα έχει τόσο την πλήρη υποστήριξη των στελεχών της κυβέρνησης όσο και προσωπικά του ιδίου.

«Οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι σημαντικές, για να δημιουργήσουμε νέες δουλειές. Όχι μόνο για τους νέους. Αλλά και αυτούς που θέλουν να μπουν και πάλι στην αγορά εργασίας. Κεντρικός στόχος μας είναι οι ευκαιρίες, οι δουλειές, η ευημερία για όλους. Θέλουμε η ευημερία αυτή να φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας. Η κυβέρνησή μας στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα, μέσα από τη μείωση της φορολογίας, την απλοποίηση των αδειοδοτικών διαδικασιών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ρόλο του κράτους ο πρωθυπουργός μίλησε και για το ρόλο του κράτους στη στήριξη σημαντικών επενδυτικών πρωτοβουλιών, σημειώνοντας «ότι η κυβέρνησή μας στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα μέσα από ένα σημαντικό πλέγμα παρεμβάσεων, αλλά και την ενεργή συνεργασία με την περιφερειακή και την τοπική αυτοδιοίκηση, διότι πολλά από τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε δεν είναι αρμοδιότητα της κεντρικής εξουσίας».

Με αφορμή ένα ερώτημα που τέθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης για το «πού βάζουμε τον πήχη», ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «βάζουμε τον πήχη στη βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία συνδυάζει ένα αναβαθμισμένο τουριστικό προϊόν, με την προστασία του περιβάλλοντος, με την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με τη σύνδεση με τον αγροδιατροφικό τομέα και όλα αυτά μέσα από μία λογική προστασίας του περιβάλλοντος στο να γίνουμε οι καλύτεροι στον κόσμο. Εκεί πρέπει να μπει ο πήχης για την πατρίδα μας. Στο να γίνουμε οι καλύτεροι στον κόσμο. Και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι παράδειγμα επένδυσης του Costa Navarino αποτελεί μοντέλο και εξέφρασε την ελπίδα και άλλες επενδύσεις να ακολουθήσουν το μοντέλο που στηρίζεται στη συνεργασία με την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Αναφερόμενος στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας σημείωσε ότι πολύ σύντομα, μέσω σύμβασης παραχώρησης, να προσελκύσει επενδύσεις και κατ΄επέκταση να συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής, ακόμα και ολόκληρης της περιφέρειας.

Σε αυτό το σημείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντώνη Σαμαρά», που παρευρίσκετο στην εκδήλωση, «όχι μόνο για όσα έκανε για τη χώρα όταν κληθήκαμε να κυβερνήσουμε σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, αλλά και για την έμφαση με την οποία επεδίωξε τη μεγάλη επένδυση στα περιφερειακά αεροδρόμια, που πολεμήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως η Ελλάδα, από μια πλευρά, ήταν ευλογημένη μέσα στην καθυστέρησή της και αυτό διότι  «άλλες περιοχές της Ευρώπης που γνώρισαν πιο γρήγορη, πιο επιθετική τουριστική ανάπτυξη, κατέστρεψαν τον ίδιο τον φυσικό πλούτο πάνω στον οποίο στήριξαν τα πρώτα βήματα της ανάπτυξής τους» και υπογράμμισε ότι αυτό δεν έχει γίνει ακόμα στην Ελλάδα και δεν πρόκειται ποτέ να το επιτρέψει ως πρωθυπουργός της χώρας να συμβεί.

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε την ομιλία του «με μία προσωπική αναφορά σε έναν σπουδαίο άνθρωπο, που δεν είμαι πια μαζί μας, τον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο», λέγοντας ότι «υπήρξε βαθιά οραματιστής και θέλησε μέσα από τη σημαντική επένδυση στο Costa Navarino να επιστρέψει κάτι στον τόπο του, και το πέτυχε αφού το έργο του σημάδεψε ανεξίτηλα την οικονομική ανάπτυξη μια ολόκληρης περιοχής, βάζοντας σε προτεραιότητα τον άνθρωπο και τον τόπο του».