Κ. Φρουζής: Η Τουλουπάκη με πίεζε να καταθέσω κατά πολιτικών προσώπων

Κ. Φρουζής: Η Τουλουπάκη με πίεζε να καταθέσω κατά πολιτικών προσώπων

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Για πιέσεις που δέχθηκε από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, προκειμένου να καταθέσει κατά πολιτικών προσώπων μίλησε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην αντιπροέδρος της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, καταθέτοντας στην προανακριτική επιτροπή για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι απειλήθηκε ότι θα κατηγορηθεί διότι υπάρχουν σε βάρος του ενοχοποιητικά στοιχεία. Έκανε λόγο επίσης για μυστική συνάντηση με τον Ελ. Τουλουπάκη τον Μάιο του 2018.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Φρουζής φέρεται να αποκάλυψε ότι τον Μάιο του 2018 η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη του ζήτησε να έχουν άτυπη συνάντηση, καλώντας τους δικηγόρους του. Σε εκείνη την 15λέπτη συνάντηση διαμείφθηκε ο εξής διάλογος, σύμφωνα με τον ίδιο:

-Τουλουπάκη: Μπορείς να κάνεις χρήση των ευεργετικών διατάξεων

-Φρουζής: Μα εγώ θέλω να καταθέσω

-Τουλουπάκη: Μα εγώ δεν εννοώ αυτό.

Ουσιαστικά, ο κ. Φρουζής άφησε να εννοηθεί ότι η Ε. Τουλουπάκη επιδίωξε να τον χρησιμοποιήσει ως προστατευόμενο μάρτυρα αλλά εκείνος αρνήθηκε. Εξ ου κιόλας στην προανακριτική σχολίασε γι' αυτή τη συνάντηση το εξής: «Έπρεπε να καταθέσω κάτι άλλο να δώσω τους 10 πολιτικούς, καμία κουβέντα για γιατρούς κ.λπ».

Μάλιστα στην ίδια συνάντηση η κυρία Τουλουπάκη λίγο αργότερα φέρεται να του είπε:

-Τουλουπάκη: Σας προτείνω να το κάνετε γιατί έχουμε συντριπτικά στοιχεία εναντίον σας

-Παναγόπουλος (δικηγόρος Φρουζή): Βγάλτε τα άμεσα!

«Αυτός ήταν ο μοχλός πίεσης προς τα εμένα», ομολόγησε ενώπιον της Επιτροπής ο Κ. Φρουζής ενώ προσέθεσε ότι δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ σε υπουργούς και πρωθυπουργούς. Σύμφωνα με τον ίδιο «πάτησαν σε μένα ως φαρμακοβιομηχανία και όχι ως αντιπροέδρο της Novartis».

«Ο διευθύνων σύμβουλος ο πρόεδρος και οικονομικός διευθυντής ήταν ξένοι, πήγαινα ελάχιστα στην εταιρεία Ήμουν αντιπρόεδρος για να εκλεγώ στο ΣΦΕΕ, δεν είχα σχέση με τα οικονομικά», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της εισήγησής του.

Μάλιστα, τόνισε ότι οι Αρχές μπήκαν στο σπίτι του τον Φλεβάρη του 2017 και «έξι μήνες μετά δεν βρέθηκε η έκθεση κατασχέσης».

«Το Νοέμβριο μάλιστα του 2017 η εισαγγελία μου απάντησε προφορικά ότι είμαι καθαρός» ανέφερε ο Κ. Φρουζής, σημειώνοντας ωστόσο ότι του απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα χωρίς να έχει καταθέσει καθώς και ότι ακόμα είναι δεσμευμένοι οι λογαριασμοί του. Σε ό,τι αφορά το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης είπε ότι υπάρχει «ντεσού».  «Αυτοί που το έστησαν πόνταραν στο να μη μιλήσω», είπε κλείνοντας.