Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, 19:21

-A +A

Η Νέα Δημοκρατία στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, 19:21
Η Νέα Δημοκρατία στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος
-A +A

Επίσκεψη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων και στη μακραίωνη ιστορία των Ελλήνων Εβραίων πραγματοποίησαν σήμερα ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος, αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Γιώργο Στεργίου.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο γενικό διευθυντή του κόμματος Γιάννης Μπρατάκος, ο διευθυντή του Γραφείου Προέδρου Στέλιος Κονταδάκης, ο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης και συνεργάτες τους.

Όπως τονίστηκε, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους από την αρχαιολόγο και διευθύντρια του Μουσείου Ζανέτ Μπαττίνου και να έρθουν σε επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό των Εβραϊκών Κοινοτήτων της Ελλάδας, το Ολοκαύτωμα και τις προφορικές συνεντεύξεις ανθρώπων που επιβίωσαν.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ήταν μια επίσκεψη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων και στη μακραίωνη ιστορία των Ελλήνων Εβραίων.

«Το Ολοκαύτωμα υπήρξε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, που εκτέλεσαν οι Ναζί εξοντώνοντας με ανηλεή τρόπο εκατομμύρια  Εβραίους, μεταξύ των οποίων και αρκετές χιλιάδες Ελληνοεβραίων. Η μνήμη του Ολοκαυτώματος επιτάσσει την καταπολέμηση κάθε μορφής ρατσισμού, αντισημιτισμού και μισαλλοδοξίας, με οδηγό τη ρήση που αναγράφεται σε επιγραφή στο στρατόπεδο του Άουσβιτς: "Όποιος δεν θυμάται την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει"», κατέληξε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.


 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα