Η Κ. Κνήτου είναι μέλος του ΔΣ στο Μέγαρο Μουσικής!

Η Κ. Κνήτου είναι μέλος του ΔΣ στο Μέγαρο Μουσικής!

Της Αγγελικής Κώττη

Δεν είναι απλώς ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ούτε καν, μόνο, μετακλητή υπάλληλος η Κατερίνα Κνήτου, από τον τοίχο της οποίας στο Facebook ξεκίνησε το ζήτημα με τη φωτοσοπαρισμένη φωτογραφία από τη συγκέντρωση του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά.

Η κυρία Κνήτου κατέχει και δημόσιο αξίωμα. Έχει οριστεί με υπουργική απόφαση μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Πρόκειται για απόφαση της Μυρσίνης Ζορμπά, που υπογράφηκε στις 22 Μαρτίου του 2019. Επομένως, η κυβέρνηση καλείται να πάρει θέση υποχρεωτικώς, καθώς η κα Κνήτου έχει διοριστεί από την ίδια σε θέση ευθύνης, έστω και αν τα μέλη του ΔΣ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί.

Η υπουργός Πολιτισμού όφειλε να την έχει απαλλάξει από τα καθήκοντα που της ανατέθηκαν με την υπογραφή της ήδη από χθες. Διότι δεν είναι αστείο πράγμα να χρησιμοποιεί κάποιος φωτογραφίες που έχουν υποστεί φώτοσοπ και να διατείνεται πως η πράξη έγινε από τη ΝΔ προς όφελός της. Στην πραγματικότητα, όπως γνωρίζουμε, συνέβη το αντίθετο, δηλαδή η φωτογραφία είχε αλλαχτεί από άλλον και έγινε προσπάθεια να πέσει η ευθύνη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο έγγραφο της υπουργικής απόφασης, όπως αυτό αναρτήθηκε στη Διαύγεια, αφού παρατίθενται οι νόμοι βάσει των οποίων συστήνεται το διοικητικό συμβούλιο αναφέρει πως οι αρμόδιοι (δηλαδή η υπουργός) αποφασίζουν:
Α. Διορίζουμε ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου που εποπτεύεται από την Υπουργό Πολιτισμού &
Αθλητισμού), με τριετή θητεία, τους κάτωθι ως εξής:

Προτεινόμενους από την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού:

1. Σακκέλη Ιωάννη του Γεωργίου, Ομότιμο Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου

2. Παπαγρηγορίου Έλλη-Ελένη του Κωνσταντίνου, μουσικό

3. Σπουρδαλάκη Μιχαήλ του Γεωργίου, με , Καθηγητή Πολιτικής Κοινωνιολογίας, Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

4. Κνήτου Αικατερίνη του Κυριάκου, Δικηγόρο Αθηνών

5. Θεοχαράκη Νικόλαο του Ιωάννη,  Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ

6. Χριστοδουλοπούλου Παρασκευή – Σάρρα του Αθανασίου, Ειδικό
Πολιτιστικής Διαχείρισης

Υποδεικνυόμενους από το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής»:

7. Δημαρά Παναγιώτη του Χαραλάμπους, Νομικό, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής»

8. Αιλιανό Κωνσταντίνο του Ιωάννη, Πρέσβη ε.τ., Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής»

9. Μαρίνο Ιωάννη του Παύλου, Δημοσιογράφο-Οικονομολόγο, Γενικό Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής»

Προτεινόμενους από τον Υπουργό Οικονομικών:

10. Δημητρακοπούλου Σοφία του Αναστασίου, Πολιτικό Επιστήμονα

11. Γιαννακάκη Θεοδώρα του Δημητρίου, με  Πολιτικό Επιστήμονα

Β. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών εκλέγει μεταξύ των μελών του τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο αυτού, σύμφωνα με το άρθρο τέταρτο του Ν.
4366/2016.

Γ. Το αξίωμα του Συμβούλου είναι τιμητικό και άμισθο.

Ακολουθεί η υπογραφή της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά, η οποία καλείται να πάρει θέση.

H ιστορία έχει ως εξής: Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Νέα Σελίδα» αναρτήθηκε φωτογραφία από τα Χανιά σύμφωνα με την οποία έχει διακινηθεί από τη Ν.Δ. και ήταν πειραγμένη με αποτέλεσμα να φαίνονται άνθρωποι να έχουν πάρει τη θέση... σπιτιών.

Και πράγματι η φωτογραφία είχε πειραχθεί. Αλλά όχι από την Πειραιώς. Αποτέλεσε πρωτοβουλία μέλους της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, της Κατερίνας Κνήτου, μετακλητής υπαλλήλου, η οποία και διαδόθηκε από τον χρήστη με όνομα λογαριασμού «Τιμολέων Σοφός». Όταν η αλήθεια αποκαλύφθηκε ο χρήστης ζήτησε συγνώμη και η φωτογραφία εξαφανίσθηκε από την ιστοσελίδα της εφημερίδας.