Η ημερομηνία λήξης του γάλακτος και η φυγή προς τα πίσω

Η ημερομηνία λήξης του γάλακτος και η φυγή προς τα πίσω

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ζήτησε, καταθέτοντας επερώτηση, να μειωθεί η διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος. Όπως παλιά, ενθυμούμενος τις ένδοξες ημέρες του 2014.

Προσωπικά συμφωνώ και επαυξάνω. Να επαναφέρει η κυβέρνηση και την υποχρεωτική παράσταση δικηγόρων στα συμβόλαια, μάλιστα με προκαθορισμένη αμοιβή, να ξαναγίνουν κλειστά τα επαγγέλματα των φαρμακοποιών, των ταξιτζήδων, των συμβολαιογράφων. Ενώ να θεωρηθεί παράνομη η διακίνηση άρτου εκτός αρτοποιείων, προς δόξα του αειμνήστου «Βαλέσα των αρτοποιών»-για τους παλιότερους.

Για μην αναφερθώ στο ωράριο των καταστημάτων.

Μάξιμε, είναι καιρός να φύγουμε προς τα πίσω.

Νομίζω πως η κατάσταση, πέραν μιας φαιδρότητος, μαρτυρεί και μια πολιτική ανεπάρκεια. Δηλαδή, κάποιοι μέσα στην Νέα Δημοκρατία δεν κατάλαβαν γιατί ψήφισαν οι πολίτες το κόμμα τους. Δεν κατάλαβαν πως η ψήφος μας στην Νέα Δημοκρατία δεν δόθηκε μόνον για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και για τα υπόλοιπα λευκή επιταγή.

Αν το πιστεύουν αυτό, τότε προσβάλλουν και το κόμμα τους και τον αρχηγό του και εμάς τους ψηφοφόρους.

Ψηφίσαμε την Νέα Δημοκρατία για να πάει η Ελλάδα μπροστά και όχι να γυρίσει πίσω. Ψηφίσαμε την Νέα Δημοκρατία για να ξεπεράσει η Ελλάδα τις παθογένειες του παρελθόντος, παθογένειες που μας οδήγησαν στα μνημόνια.

Τέλος ψηφίσαμε την Νέα Δημοκρατία για να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις με ταχείς ρυθμούς.

Φωνές σαν αυτή του βουλευτή της Λάρισας μόνον ζημία κάνουν στην κυβέρνηση, καθώς αύριο θα εμφανιστούν και άλλοι βουλευτές που θα ζητούν αντι-μεταρρυθμιστικά μέτρα, ευνοϊκά για την εκλογική τους πελατεία.

Το ζήσαμε το 2014 όταν ο τότε υπουργός Παιδείας ξήλωσε τον νόμο Διαμαντοπούλου, γιατί ενοχλούσε το καθηγητικό –κομματικό κατεστημένο.

Αν κάποιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θέλουν να εκπέμπουν παρόμοια μηνύματα τότε, μετά βεβαιότητος, θα αρχίσει πολύ σύντομα η φθορά της κυβέρνησης.

Είναι κοινός τόπος πως ο προστατευτισμός έχει πεθάνει. Εχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις. Τον ονειρεύονται κάποιοι αθεράπευτα νοσταλγοί καταστάσεων που δεν θα επιστρέψουν, γιατί δεν πρέπει να επιστρέψουν.

Αν οι Έλληνες παραγωγοί γάλακτος και οι γαλακτοβιομήχανοι θέλουν να είναι ανταγωνιστικοί, ας βελτιώσουν την παραγωγικότητα τους και ας μην ζητούν από τον κάθε Χαρακόπουλο ρουσφέτια που νοθεύουν τον ανταγωνισμό.

Εννοείται πως αν μια φορά η κυβέρνηση υποκύψει σε παρόμοιες πιέσεις, τότε πολύ σύντομα θα βρεθεί μπροστά σε μια καταιγίδα παρεμφερών αιτημάτων. Να θυμίσω τον αναγνώστη πως η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου—ενώ αγωνιζόταν να κρατήσει την πατρίδα μας όρθια-- κλυδωνίσθηκε για... τον ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια. Μην λέμε ονόματα.

Μα, θα μου πει ο αναγνώστης, ο Χαρακόπουλος ζήτησε κάτι για τα μάτια των ψηφοφόρων του. Γνωρίζει πως δεν πρόκειται ποτέ να επανέλθουμε στο παλιό καθεστώς.

Απαντώ, πως αν συμβαίνει αυτό, είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα, γιατί βουλευτής κυβερνώντος κόμματος, με δημόσιο λόγο του, ζητεί από την κυβέρνηση του κάτι προδήλως αρνητικό και εξ ορισμού ανέφικτο.

Δημιουργεί μιαν εικόνα δυσμενή για την  κυβέρνηση, ενώ φαίνεται ουσιαστικά να εμπαίζει τους ψηφοφόρους του.

Πάντως, ο πρωθυπουργός οφείλει να «κόψει με το μαχαίρι», παρόμοιες ανεκδιήγητες συμπεριφορές βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Τώρα, πριν να είναι αργά.