Γ. Κουμουτσάκος: Η Άγκυρα παίζει με τη φωτιά

Γ. Κουμουτσάκος: Η Άγκυρα παίζει με τη φωτιά

Σαφής ήταν η απάντηση που έδωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, σημειώνοντας πως η Άγκυρα είναι αυτή που «υποδαυλίζει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο».

Σε tweet του, ο Γ. Κουμουτσάκος τόνισε προς την τουρκική πλευρά πως «παίζει με τη φωτιά», ενώ ανέφερε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά να περάσει από τις δηλώσεις καταδίκης σε πράξεις αποτροπής». 

Ακόμη, επεσήμανε πως η Τουρκία δεν πρέπει να «πιστέψει ότι μπορεί να εκμεταλλευθεί την προεκλογική κομματική αντιπαράθεση στην Ελλάδα», καθώς «απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση ή απειλή ο Ελληνισμός, οι Έλληνες θα είμαστε απόλυτα ενωμένοι».

Η Τουρκία νωρίτερα κλιμάκωσε τη ρητορική της, καθώς με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών επαναφέρει το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, κάνει λόγο για «ανοχή εκ μέρους της Τουρκίας» και προειδοποιεί την Ελλάδα να μην εκμεταλλεύεται την ανοχή της για να δημιουργήσει τετελεσμένα.