Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019, 19:48

-A +A

Φ. Γεννηματά: Να τροποποιηθεί η διάταξη για το άσυλο, δεν θέλουμε αστυνομοκρατία

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019, 19:48
Φ. Γεννηματά: Να τροποποιηθεί η διάταξη για το άσυλο, δεν θέλουμε αστυνομοκρατία
-A +A

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Την επαναφορά του νόμου Διαμαντοπούλου για το πανεπιστημιακό άσυλο πρότεινε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κάλεσε την κυβέρνηση να τροποποιήσει την διάταξη που έχει εισάγει στη Βουλή, εκτιμώντας ότι με την υπάρχουσα παράγραφο «δίνεται η δυνατότητα να επικρατήσουν αρνητικές καταστάσεις και παρερμηνείες».

«Για την παράταξη μας είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή η κατοχύρωση της ακαδημαϊκής ελευθέριας, η ελεύθερη διακίνηση καθώς και η αντιμετώπιση βίας και ανομίας που αναπτύσσονται στα Πανεπιστήμια», τόνισε η Φ. Γεννηματά, προσθέτοντας ότι όλοι οι προηγούμενοι νόμοι περιλάμβαναν διατάξεις που έλεγαν για παρέμβαση αστυνομίας, «ακόμη και ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για περιπτώσεις κακουργημάτων».

Η ίδια αναρωτήθηκε αν τελικά λύθηκαν τα προβλήματα με τις διατάξεις που ψηφίστηκαν κατά το παρελθόν. «Όχι» απάντησε και το αιτιολόγησε υπογραμμίζαντος ότι το πρόβλημα ήταν η έλλειψη βούλησης από την κυβέρνηση και την αστυνομία. «Ήρθε η ώρα να δώσουμε ρεαλιστική λύση και με πολιτική βούληση να την κάνουμε πράξη. Στόχος μας είναι να αντιμετωπιστούν οι παράνομες πράξεις χωρίς να δημιουργείται εικόνα αστυνομοκρατίας. Δεν μπορεί να εμφανίζεται η αστυνομία χωρίς αξιόποινη πράξη. Δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί αστυνομικό τμήμα ΑΣΟΕΕ, Παντείου κλπ. Δεν μπορούν αν είναι σε καθημερινή βάση μέσα στα πανεπιστήμια και να βλέπουν αν γίνεται κάτι», τόνισε η κυρία Γεννηματά.

Παράλληλα, δήλωσε θετική ως προς την ιδιωτική φύλαξη των πανεπιστημίων αλλά και την ύπαρξη καρτών εισόδου. «Είμαστε εξόχως αρνητικοί με την επιβολή αστυνομικού καθεστώτος. Δεν θα συμφωνήσουμε σε αυτή καλούμε την κυβέρνηση να την τροποποιήσει», υπογράμμισε με νόημα και προανήγγειλε ότι σε περίπτωση που η διάταξη ψηφιστεί ως έχει «θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου στα πανεπιστήμια από το φθινόπωρο».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα