Δυσφορία στον ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση Πολάκη στην Ε. Αγαπηδάκη

Δυσφορία στον ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση Πολάκη στην Ε. Αγαπηδάκη

Την έντονη δυσφορία και δυσαρέσκεια ακόμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η χυδαία επίθεση του Παύλου Πολάκη προς την εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα Ειρήνη Αγαπηδάκη, με στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επικρίνουν δημόσια τον πρώην αναπληρωτή υπουργό σχετικά με τις ύβρεις και τις προσβολές με τις οποίες καταφέρθηκε εναντίον της κ. Αγαπηδάκη.

Αρχικά, ο Πάνος Λάμπρου μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του στο Facebook και χωρίς να κατονομάσει τον Παύλο Πολάκη, έκανε λόγο για «αδιανόητη πρακτική όταν κάποιοι (δυστυχώς και από την αριστερά) "ψυχιατρικοποιούν" την πολιτική αντιπαράθεση ή απαντούν με αυτόν τον κακοποιητικό τρόπο σε άλλες κακοποιητικές δηλώσεις του πολιτικού σου αντιπάλου. Λες και δεν υπάρχουν άλλα επιχειρήματα, πολιτικά και ιδεολογικά. Λες και αν βρίσεις, αν ειρωνευτείς, αν χρησιμοποιήσεις απαξιωτικούς ή ιατρικούς όρους θα πείσεις, θα γίνεις αρεστός, μάγκας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real 97,8 επιχείρησε να διαχωρίσει τη θέση του από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «όλοι μας όταν τοποθετούμαστε δημόσια ειδικά σε τέτοια ζητήματα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και στις εκφράσεις που χρησιμοποιούμε, και κυρίως για να μην χάνουμε και το δίκιο μας μερικές φορές. Νομίζω απαιτείται από όλους μας μεγάλη σοβαρότητα, αυτό αφορά προφανώς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από εκεί και πέρα βεβαίως νομίζω ότι δεν πρέπει να χάνουμε την ουσία. Η κ. Αγαπηδάκη έκανε μια καριέρα στα social media τα προηγούμενα χρόνια με υβρεολόγια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών του. Νομίζω είναι ένα ζήτημα στο οποίο και η στάση του Πρωθυπουργού να την επιβραβεύσει αναθέτοντας της έναν τόσο ευαίσθητο τομέα προκαλεί πολλά ερωτηματικά».

Εναντίον, όμως, του Παύλου Πολάκη στάθηκε και ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωναίος, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook σημείωσε πως ο πρώην υπουργός ξεπέρασε για ακόμη μία φορά τα όρια κι επιτέθηκε στον πρώην σύντροφό του, αναφέροντας πως «Αν δεν ντρέπεται ο ίδιος ως γιατρός και πρώην υπουργός υγείας, τους ανθρώπους με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, αν δεν άκουσε για την αποασυλοποίηση και δεν του λένε κάτι η μάχη για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και οι αγώνες ενάντια στο στίγμα, πρέπει όσοι και όσες πιστεύουν σε ένα διαφορετικό αξιακό κώδικα να καταδικάσουν τις δηλώσεις του απερίφραστα, δημόσια και χωρίς μισόλογα».