Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 6,5% της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 6,5% της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές

Στο 6,5% διαμορφώνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε από το κανάλι OPEN.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 27,6% έναντι του 21,1% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6%. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 5,5% και το ΚΚΕ με 5,2% και το Ποτάμι με 1,5%.

Στα μικρότερα κόμματα ακολουθούν οι ΑΝΕΛ με 1,3%, η Ένωση Κεντρώων με 2,4%, η ΛΑΕ με 2,6%, η Ελληνική Λύση με 2,8%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει μεγάλο στο 17,8%.

Στο ερώτημα «Ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις Ευρωεκλογές» το 61% απαντά η Νέα Δημοκρατία, εκ των οποίων το το 25% πιστεύει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα κόψει πρώτη το νήμα με μεγάλη διαφορά, ενώ το 36% εκτιμά ότι η διαφορά θα είναι μικρή. Την ίδια ώρα μόνο το 17% πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος, με το 14% να εκτιμά ότι θα έχει μικρή διαφορά και μόλις 3% πιστεύει ότι θα επικρατήσει με μεγάλη διαφορά. Το 22% των ερωτηθέντων λέει «δεν γνωρίζω, δεν απαντώ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 29% στο ερώτημα «ποιος διασφαλίζει τη βελτίωση της οικονομική κατάσταση της οικογένειάς σας» έναντι 22% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συσπείρωση για τη ΝΔ βρίσκεται στο 82% (επί των ψηφοφόρων του Σεπτεμβρίου του 2015) και του ΣΥΡΙΖΑ στο 55%.