Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς την Πέμπτη για Τουρκία
Κυριάκος Μητσοτάκης

Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς την Πέμπτη για Τουρκία

Για τα εθνικά θέματα θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς σε ξεχωριστές διαδοχικές συναντήσεις, αύριο Πέμπτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την απόφαση της Τουρκίας να εκδώσει Navtex για σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. 

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ο κ.Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τη συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, επικοινώνησε με τα γραφεία των Πολιτικών Αρχηγών και ορίστηκαν οι κάτωθι συναντήσεις:

-Στις 12:30, με τον Αλέξη Τσίπρα,

-Στις 13:30, με τη Φώφη Γεννηματά,

-Στις 18:15, με τον Κυριάκο Βελόπουλο,

-Στις 19:30, με τον, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η συνάντηση με τον Δημήτρη Κουτσούμπα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 09:30. 

Υπενθυμίζεται ότι για τις τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας ο πρωθυπουργός ενημέρωσε και τη Γερμανίδα καγκελάριο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες το απόγευμα της Τρίτης.

Νωρίτερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη τόνισε με δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ ότι πρέπει να τεθεί στο τραπέζι της Ευρώπης η λίστα κυρώσεων που αποφασίστηκε στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της περασμένης Δευτέρας εφόσον συνεχιστεί η τουρκική ρητορική και συμπεριφορά. Παράλληλα επεσήμανε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα.

«Πάντα είμαστε σε εγρήγορση επειδή ακριβώς έχουμε απρόβλεπτο γείτονα. Άλλοτε απειλεί, άλλοτε προαναγγέλλει, άλλοτε υλοποιεί, άλλοτε όχι, τις απειλές», ανέφερε η Α. Πελώνη.