8ος χρόνος, ημέρα 2275η
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022

Βουλή: Άρχισαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής

Βουλή: Άρχισαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής
Φωτό αρχείου

Με την εκλογή προεδρείου και τη συζήτηση διαδικαστικών θεμάτων ξεκινούν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος» που συστάθηκε με πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στηρίχθηκε από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Η επιτροπή απαρτίζεται συνολικά από 29 βουλευτές εκ των οποίων 15 είναι από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ (Γ. Ανδριανός, Παρασκευή Βρυζίδου, Δ. Καιρίδης, Γ. Κεφαλογιάννης, Δ. Μαρκόπουλος, Γ. Μελάς Α. Μπαρτζώκας, Χρ. Μπουτσικάκης, Α. Νικολακόπουλος, Χ. Παπαδημητρίου, Κατ. Παπακώστα, Β. Σπανάκης, Λ. Τσαβδαρίδης, Β. Υψηλάντης, Φ. Φόρτωμας), 8 από τον ΣΥΡΙΖΑ (Αν. Γκαρά, Μ. Κάτσης, Β. Κόκκαλης, Θ. Ξανθόπουλος, Γ. Ραγκούσης, Θ. Τζάκρη, Γ. Τσίπρας, Μ. Χατζηγιαννάκης), 2 από το ΚΙΝΑΛ (Γ. Καμίνης, Δ. Μπιάγκης) και ένας από το ΚΚΕ (Μαρία Κομνηνάκα), Ελληνική Λύση (Κ. Χήτας), MέΡΑ25 (Φ. Μπακαδήμα) και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Μπογδάνος.

Ο χρόνος εργασιών της Επιτροπής έχει αρχικά προσδιοριστεί σε δύο μήνες, εάν και βέβαια υπάρχει η δυνατότητα να ζητηθεί από την Ολομέλεια η παράτασή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ