Ασπίδα προστασίας στον Παππά από τον Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Ασπίδα προστασίας στον Παππά από τον Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση «στήνει δεύτερο ειδικό δικαστήριο για υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς στοιχεία» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος συγκάλεσε σήμερα την Κοινοβουλευτική του Ομάδα εν όψει της αυριανής συζήτησης στην Ολομέλεια για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με τη δικογραφία που αφορά τον Νίκο Παππά και τις καταγγελίες του Χρ. Καλογρίτσα.

Όπως και τον Ιούλιο του 2020 όταν συγκάλεσε την Κ.Ο. Του κόμματός του προκειμένου να στηρίξει τον στενό του συνεργάτη και να οδηγήσει το κόμμα στο να μπει μπροστά δύο ημέρες μετά τις αποκαλύψεις του πάλαι ποτέ «κόκκινου εργολάβου» έτσι και σήμερα προχώρησε σε ένα ριμέικ καταγγελιών και κατηγοριών κατά της κυβέρνησης με αναφορές σε υποτιθέμενα σκάνδαλα αποφεύγοντας όμως επιμελώς να αναφερθεί και στην «αστοχία» αφορούσε τα self tests.

Σε μια προσπάθεια μάλιστα να ανυψώσει το ηθικό των βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίσθηκε να δηλώνει πως υπάρχει ταχύτατη φθορά της κυβέρνησης σημειώνοντας μάλιστα ότι ο «Κυριάκος Μητσοτάκης όσο φθείρεται τόσο πιο επικίνδυνος γίνεται» ενώ επανέλαβε και τις κατηγορίες κατά των Μέσων Ενημέρωσης τα οποία χαρακτήρισε «συστημικά» και «καλοπληρωμένα».

Με τη γνωστή συνταγή των υψηλών τόνων, του διχαστικού λόγου και της ρητορικής της πόλωσης «τα δεδομένα αλλάζουν. Και θα αλλάζουν ολοένα και περισσότερο όσο βαθαίνει η δυσαρέσκεια των πολιτών» αφήνοντας ουσιαστικά να φανεί ότι σύντομα αυτή η φθορά θα μετατραπεί σε διάδρομο για την ανάταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά, δεν παρέλειψε να μιλήσει για αστυνομική αυθαιρεσία και αυταρχισμό σημειώνοντας μάλιστα, προκειμένου να επιβεβαιώσει τα όσα αναφέρει για φθορά και τα υπονοούμενα για....πολιτικές εξελίξεις, ότι «όταν κανείς καταφεύγει στον αυταρχισμό βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο των αδιεξόδων του.

Ο διχασμός είναι το ύστατο όπλο των αποτυχημένων. Η επιλογή της αστυνομικής βίας εντάσσεται στο δόγμα νόμος και τάξη για την προσέλκυση συντηρητικών ακροατηρίων. Ακόμη και αυτό όμως τους γύρισε μπούμεραγκ, με τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη». Αναφορά στην οποία παρέβλεψε την επίθεση κατά αστυνομικού στις πορείες στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, πέραν της προσπάθειας να προκαλέσει συσπείρωση των στελεχών του κόμματος δίδοντας ως προοπτική «πολιτικές εξελίξεις» από την «φθορά της κυβέρνησης» ουσιαστικά επανέλαβε όσα σημειώνει το τελευταίο διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό η αναφορά που είχε νόημα και έδειξε και την αιτία της σημερινής συνεδρίασης ήταν αυτή που αφορούσε στον Νίκο Παππά σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση «στήνει τώρα δεύτερο ειδικό δικαστήριο για υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς στοιχεία» και στην κατηγορία κατά του πρωθυπουργού ότι επιχειρεί την «ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής».