«Ανοίγει ο δρόμος για εξέταση των υπό προστασία μαρτύρων»
Θ. Πλεύρης

«Ανοίγει ο δρόμος για εξέταση των υπό προστασία μαρτύρων»

«Μετά την απάντηση του Αρείου Πάγου, που επιβεβαιώνει την αποκλειστική αρμοδιότητα της Επιτροπής και το σύννομο των ενεργειών, ανοίγει επιτέλους ο δρόμος και τελειώνουν οι δικαιολογίες για την εξέταση των προστατευομένων μαρτύρων, που από την πρώτη στιγμή επιδιώκαμε», τόνισε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σε εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Παράλληλα έστρεψε τα πυρά τους προς τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας με νόημα ότι κάποιοι άλλοι δεν ήθελαν την εξέταση. «Οι δικαιολογίες τους τελειώσαν», υπογράμμισε επίσης ενώ σε ερώτηση για τον τρόπο εξέτασης απάντησε ότι στόχος της επιτροπής ήταν να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Πλεύρη:

«Μετά την απάντηση του Αρείου Πάγου, που επιβεβαιώνει την αποκλειστική αρμοδιότητα της Επιτροπής και το σύννομο των ενεργειών, ανοίγει επιτέλους ο δρόμος και τελειώνουν οι δικαιολογίες για την εξέταση των προστατευομένων μαρτύρων, που από την πρώτη στιγμή επιδιώκαμε».

Ερώτηση: Με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά όμως;

Θ. Πλεύρης: Ανοίγει ο δρόμος για την εξέταση. Εμείς θέλαμε την εξέταση. Κάποιοι άλλοι επιδίωκαν τη μη εξέταση. Οι δικαιολογίες τους τέλειωσαν.

Ερώτηση: Ισχύει ότι την Τρίτη θα λάβετε απόφαση για τον τρόπο εξέτασης μετά την απάντηση του κ. Μπρακουμάτσου;

Θ. Πλεύρης: Θα εκτιμηθεί προφανώς η απάντηση. Ο στόχος της Επιτροπής είναι η εξέταση. Εμείς πήγαμε στον Άρειο Πάγο, εμείς ζητήσαμε τη συνδρομή του και για να λάβουμε τα έγγραφα που δεν λαμβάνουμε από την κ. Τουλουπάκη και για να λυθεί το θέμα της εξέτασης των προστατευομένων μαρτύρων. Αυτό επιδιώκαμε. Ο δρόμος άνοιξε».

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα, πηγές της Νέας Δημοκρατίας, τόνιζαν πως το μείζον ζήτημα είναι η εξέταση των μαρτύρων και η αποκάλυψη της αλήθειας από την Προανακριτική Επιτροπή, μετά και την απάντηση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες «Σαράφης» και «Κελέση» θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να καταθέσουν στην Επιτροπή.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν υπάρχει «διάθεση σύγκρουσης με τον Άρειο Πάγο», ενώ υπογράμμισαν  πως «την επόμενη Τρίτη θα αποφασίσουμε αν θα δεχτούμε να γίνει η εξέταση με τεχνικά μέσα».