Θα συντρίψω τους σκοτεινούς κύκλους χωρίς βουλευτικά προνόμια

Θα συντρίψω τους σκοτεινούς κύκλους χωρίς βουλευτικά προνόμια

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Τη σκευωρία που στήθηκε εναντίον του περιέγραψε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση της ασυλίας του (η οποία εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, καθώς το είχε ζητήσει και ο ίδιος) σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

«Στοχοποιήθηκαμε, το κόμμα μου και εγώ από τους πολιτικούς μας αντιπάλους και χρησιμοποιήθηκε εναντίον μας ένα αποκαλυπτόμενο σήμερα παραδικαστικό κύκλωμα με εμπλεκόμενους εισαγγελικούς λειτουργούς. Αυτούς, όμως, τους σκοτεινούς κύκλους θα τους συντρίψω χωρίς βουλευτικά και υπουργικά προνόμια! Δεν τα έχω ανάγκη! Άλλωστε η αλήθεια λάμπει ήδη και χωρίς αυτά», τόνισε ο κ. Λοβέρδος προσθέτοντας ότι «Πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω τη σκευωρία. Και ενώπιος θα αποκαλύψω τους εμπνευστές και εκτελεστές αυτής της πλεκτάνης, κουκουλοφόρους και μη».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε ειδική μνεία στην «αντίσταση έντιμων δικαστικών λειτουργών», η οποία «φέρνει στο φως το άθλιο πολιτικό-παραδικαστικό ρασπουτινικό κύκλωμα, που οργάνωσε την πολιτική και ηθική εξόντωση δέκα πολιτικών προσώπων και μέσω της καταστροφής τους των πολιτικών τους κομμάτων».

Θύμισε στους παρόντες βουλευτές τη  δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, «όταν έκαναν παρέλαση τις δικογραφίες μας από το υπουργείο δικαιοσύνης προς τη Βουλή».

«Δεν είχε πει μόνο πως τάχα πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από γενέσεως του ελληνικού  κράτους, είχε πει πως αυτά τα λέει ως πρώην εισαγγελέας και κάλεσε το πολιτικό σύστημα να κάνει την αυτοκάθαρσή του! Ιδού το σχέδιο μιας πολιτικής  συμμορίας, όπως το αποκάλυψε ο ίδιος!», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ήττα των σκευωρών θα είναι συντριπτική και εξήγησε ότι με την δικογραφία εναντίον του «προσπαθούν με σαθρές κινήσεις αντιπερισπασμού, να συγκαλύψουν τις μεθοδεύσεις τους, να αυτοδικαιολογηθούν και να αποσείσουν τις βαριές και σοβαρές ευθύνες που τους βαραίνουν».

«Με χρησιμοποιούν ως φύλλο συκής. Είμαι το άλλοθι των επίορκων εισαγγελέων που συνέργησαν στην αναστάτωση της χώρας και την απόπειρα να διακόψουν τη λειτουργία της Βουλής που προϋποθέτει οπωσδήποτε και την αντιπολίτευση.  Για να έχουν να πουν, οι ίδιοι και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν αναστάτωσαν χωρίς λόγο τη χώρα, πως να, κάποια ένδειξη βρέθηκε», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο η άρση ασυλίας του «πρόκειται για τον τελευταίο σπασμό του Ρασπούτιν». Υπενθύμισε, δε, ότι ως υπουργός Υγείας κατάφερε να μειώσει τη φαρμακευτική δαπάνη προς όφελος του Δημοσίου Συμφέροντος. «Υπήρξα εκείνος που καθιέρωσε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και ίδρυσε διωκόμενος τον ΕΟΠΥΥ, χωρίς τον οποίο δεν θα μπορούσε να αξιοποιηθεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Υπήρξα εκείνος που ανέκτησα από τη διαφθορά και τη σπατάλη στο χώρο του φαρμάκου δυο δις ευρώ ετησίως και βάσει των δικών μου μέτρων οι υπουργοί Σαλμάς και Γεωργιάδης εξοικονόμησαν άλλο 1.3 δις ετησίως από τη σπατάλη αυτή. 5,4 δις παραλάβαμε, 3,3 παρέδωσα. Υπήρξα εγώ εκείνος ο υπουργός που κατοχύρωσε και εφάρμοσε τον προσδιορισμό της τιμής φαρμάκων με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές στην ΕΕ», τόνισε.

Επίσης, έφερε στο φως τις απειλές των εισαγγελέων στους μάρτυρες. «Κατάδωσέ τους, μην τους φοβάσαι, δεν θα ξαναβγούν βουλευτές αυτοί, άλλο κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές κατάδωσέ τους αλλιώς δεν θα ξαναδείς τα παιδιά σου...», έλεγαν οι εισαγγελείς σε εκβιαζόμενο μάρτυρα, που δεν άντεξε να πει ψέματα για να μας καταστρέψει και τους αποκαλύπτει σήμερα. – τον κυνήγησαν του έβγαλαν κουκούλα και τον έκαναν κατηγορούμενο. Δηλαδή εκτελούνταν συμβόλαια πολιτικής, ηθικής και προσωπικής εξόντωσης με εντολές Υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης», σημείωσε.

Άλλωστε, υπογράμμισε αποκρύφτηκαν και δεν αξιολογήθηκαν ή απλώς δεν αξιολογήθηκαν 5 κρίσιμα έγγραφα. Αυτά είναι τα εξής:

1.Την κατάθεση Μανία, πως όσο ήμουν υπουργός ούτε που με είχε δει ή ακούσει.

2.Την κατάθεση Βουλκίδη, πως έδινε μίζες στον δεύτερο κουκουλοφόρο ψευδομάρτυρα για να του δίνει διαφημιστική δουλειά της Νοβαρτις, άρα ο δεύτερος αυτός κουκουλοφόρος που χρησιμοποιείται εναντίον μου έπρεπε να ξεσκεπαστεί κι αυτό δεν έγινε στο πλαίσιο της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας των επίορκων εισαγγελέων.

Αυτή η κατάθεση υπάρχει στο φάκελο, αλλά δεν αξιολογήθηκε, δεν έγινε περαιτέρω έρευνα επ'' αυτής.

3. Τη δήλωση Ράνου πως δεν αναφερόταν στη Νοβάρτις όταν μιλούσε για μένα

Και 4.-5.Καταθέσεις Μανιαδάκη στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, όταν ήταν ακόμη κουκουλοφόρος, πως επί υπουργίας Ξενογιαννακοπούλου, Λοβέρδου και Κίττα, ουδεμία σχέση, τυπική ή άτυπη,  είχε με τους υπουργούς και τα φάρμακα.

Αυτός, ο ξένος σε μένα άνθρωπος, υποτίθεται πως με «δωροδοκούσε».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρας δήλωσε ότι πρώτος είχε πει ότι δεν πρέπει να μπει ο Τσίπρας σε Προανακριτική. «Σύμφωνοι επωφελήθηκε πολιτικά και το 2018 πριν έρθει ο φάκελος Βουλή έλεγε διάφορα. Αλλά για να πεις συμμετοχή σε ηθική αυτουργία πρέπει να σε βοηθούν και κάποια στοιχεία αλλιώς θα το πληρώσεις», τόνισε.

Φ. Γεννηματά: Τον τιμά η στάση του

Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά επισήμανε ότι τον τιμά τον Ανδρέα Λοβέρδο η στάση του, διότι «δεν προσπαθεί να κρυφτεί όπως έπραξαν άλλοι». «Θα υπερψηφίσουμε την άρση ασυλίας του γιατί το ζητά ο ίδιος για αξιοπρέπεια για λόγους ευθιξίας», συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμα:

- Αίτηση εξαίρεσης της Ελ. Τουλουπάκη κατέθεσε ο Α. Λοβέρδος