«Θα προσκληθούν στη Βουλή όσοι σχετίζονται με την υπόθεση της Novartis»

«Θα προσκληθούν στη Βουλή όσοι σχετίζονται με την υπόθεση της Novartis»

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση Novartis εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τονίζοντας πως ήδη η ελληνική δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει έρευνα για τις καταγγελίες σχετικά με το πώς στήθηκε η σκευωρία Novartis και ότι θα προσκληθούν στη Βουλή όλοι όσοι σχετίζονται με την υπόθεση για να απολογηθούν «και κυρίως ο κ. Αγγελής», όπως σημείωσε.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε την αντίδραση του κ. Τσίπρα λέγοντας πως: «εγώ αν ήμουν ο Αλέξης Τσίπρας θα μάζευα υπογραφές βουλευτών μου και θα ζήταγα εγώ να γίνει προκαταρκτική επιτροπή για να διερευνηθούν οι καταγγελίες, όπως θα έκανε ένας έντιμος πολιτικός στη θέση του», ενώ ερωτηθείς κατά πόσο η υπόθεση Novartis επηρεάζει τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Γεωργιάδης τοποθετήθηκε ως εξής: «Δεν υπάρχει καμία φωτιά στη ΝΔ για τη Novartis, όσον αφορά το σκάνδαλο.»

Για τις έρευνες που γίνονται για την εμπλοκή γιατρών ο υπουργός επεσήμανε πως είναι δύσκολο να αποδειχθεί η συμμετοχή τους, ωστόσο θα ερευνηθούν όλα, ενώ σχετικά με την δική του προσαγωγή, ο κ. Γεωργιάδης καλεί δημόσια την κ. Τουλουπάκη να πει τι θα κάνει με την υπόθεσή του καθώς ακόμα δεν τον έχουν ενημερώσει.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε και για την πολιτική της κυβέρνησης και τους στόχους που έχουν επιτύχει. Ο υπουργός  τόνισε πως τους στόχους που είχαν θέσει για την αρχή του 2019 τους έχουν πετύχει και μάλιστα πιο γρήγορα από όσο περίμεναν.

«Η μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 μονάδες, που έχει ήδη ξεκινήσει αποτελεί το βασικότερο κίνητρο για πρόσληψη εργαζομένων και ανάπτυξη της χώρας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί στοχευμένα μέτρα με σκοπό να «πάρει μπρος» η ανάπτυξη που είχε κολλήσει στα χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι ο Αύγουστος του 2019 υπήρξε ο καλύτερος μήνας στα έσοδα και αποτέλεσε ρεκόρ σε νέες θέσεις εργασίας αντίθετα από τον Ιούλιο. «Αν αυτή η ευχάριστη έκπληξη του Αυγούστου συνεχιστεί και το υπόλοιπο 2019 θα υπάρχει υπέρβαση του στόχου της κυβέρνηση και άρα θα υπάρξει νέος γύρος φορολογικών ελαφρύνσεων.», σημείωσε και συμπλήρωσε πως «η δική μας τακτική είναι ανάποδη από αυτή του Βαρουφάκη και του Τσίπρα», υποστηρίζοντας πως σκοπός της κυβέρνησης είναι να συνεννοηθεί με τους εταίρους και όχι να «πλακωθεί».

Επίσης, όσον αφορά τους ελέγχους της Κομισιόν προς την κυβέρνηση, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως ο λόγος που δεν παρεμβαίνουν οι ελεγκτές είναι γιατί η κυβέρνηση ΝΔ πιάνει τους στόχους.

Μιλώντας για την πλατφόρμα ρύθμισης δανείων που έχει ήδη ξεκινήσει, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως πάει πάρα πολύ καλά και τόνισε πως όλα γίνονται βάσει νόμου. Έχουν τριπλασιασθεί οι αιτήσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και έχει πενταπλασιασθεί ο αριθμός των αιτήσεων οι οποίες εγκρίνονται, αφότου «εκδώσαμε την ΚΥΑ για να απαλείψουμε τη γραφειοκρατία από την διαδικασία για την προστασία της 1ης κατοικίας», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης.

«Οι τραπεζίτες να ξέρουν ότι υπάρχουν νόμοι και δεν θα μείνει κανείς πίσω όλοι θα ωφεληθούν», είπε χαρακτηριστικά, ενώ προειδοποίησε τους δημόσιους υπαλλήλους των υπουργείων σε περίπτωση που επέμβουν με οποιοδήποτε τρόπο στην άσκηση πολιτικής της κυβέρνησης.

«Οι υπάλληλοι των υπουργείων είναι εκεί για να εφαρμόζουν τους νόμους όχι για να ασκήσουν πολιτική» σημείωσε ακόμα ο κ. Γεωργιάδης δηλώνοντας παρακάτω πως θα άρει τις αρμοδιότητες στους δημόσιους υπαλλήλους που αντιδρούν στην πολιτική του για επενδύσεις.