Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε 14 νέους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς ακινήτων

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε 14 νέους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς ακινήτων

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction και τον ιστότοπο www.e-publicrealestate.gr με την έναρξη διαγωνιστικών διαδικασιών για 14 νέα ακίνητα.

Συγκεκριμένα, η λίστα περιλαμβάνει τα εξής ακίνητα:  

 

 

Τράπεζα ανοιχτού διαλόγου για τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ στην Κ. Μακεδονία

Τη δημιουργία τράπεζας ανοιχτού διαλόγου, ενός ιδιαίτερου φόρουμ, στο πλαίσιο του οποίου οι φορείς και οργανωμένες δομές της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας θα καταθέσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους για τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ταμείου, Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΕΕΘ). Όπως είπε, στόχος της πρωτοβουλίας είναι να διαμορφωθεί συνολική πολιτική αξιοποίησης των ακινήτων αυτών, στην οποία θα αποτυπώνεται το όραμα ανάπτυξης της περιοχής.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση, ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, υποστήριξε ότι «για την πραγματική οικονομία και τον ιδιωτικό τομέα [...]η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα. Πολλά θέματα, που δεν απαιτούν δημόσιες δαπάνες, παραμένουν εκκρεμή, ενώ η αγορά αισθάνεται μετέωρη, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα υπουργεία παρακολουθούν την καθημερινότητα. Μόνο οι συνεχείς, ανελέητοι φόροι και οι υπόλοιπες υποχρεώσεις προς τα δημόσια ταμεία θυμίζουν στους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες ότι υπάρχει κράτος».

Ο κ. Ζορπίδης επανέλαβε ακόμη ότι "για το κρίσιμο θέμα του ασφαλιστικού, το ΕΕΘ δεν συμφωνεί ούτε με την αύξηση των εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων, ούτε με τη μείωση των συντάξεων, ούτε, φυσικά, με τις εξωπραγματικές ρυθμίσεις που προτείνει το υπουργείο Εργασίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες".

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ