Στην ΕΤΕ οι καταθέσεις της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου

Στην ΕΤΕ οι καταθέσεις της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου

Στην Εθνική Τράπεζα καταλήγουν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, οι καταθέσεις της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου, η οποία δεν κατάφερε να αντλήσει τα απαιτούμενα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίησή της.

Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και η Εθνική Τράπεζα θα είναι εκείνη που θα αποκτήσει τις καταθέσεις ύψους 99 εκατ. ευρώ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου.

Η Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει μόνο τις, πάσης φύσεως, καταθέσεις της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου, τις οποίες και εγγυάται, όπως επισημαίνεται.

Σύμφωνα με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, η διαδικασία μεταφοράς και ενσωμάτωσής τους στα συστήματα της Εθνικής Τράπεζας θα αρχίσει άμεσα, ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την εποπτική Αρχή, τόσο για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης όσο και για τη διαδικασία, ενώ το ενεργητικό της τράπεζας θα οδηγηθεί σε εκκαθάριση.

"Η Εθνική Τράπεζα θα ενημερώσει με νεότερη ανακοίνωσή της τους δικαιούχους των λογαριασμών που μεταβιβάζονται, τους οποίους και καλωσορίζει, για την ημερομηνία έναρξης της πλήρους εξυπηρετήσεώς τους από τα καταστήματά της" καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.