Ο. Κεφαλογιάννη: «Ρεκόρ» σε αφίξεις και έσοδα το 2023 - Η νέα χρονιά ξεκινά με πολύ θετικά μηνύματα
Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο. Κεφαλογιάννη: «Ρεκόρ» σε αφίξεις και έσοδα το 2023 - Η νέα χρονιά ξεκινά με πολύ θετικά μηνύματα

«Ο τομέας του τουρισμού έχει στηρίξει την οικονομία και την εργασία στην Ελλάδα», όπως δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη την Πέμπτη στον ΣΚΑΙ, αναφερόμενη στα αποτελέσματα του 2023 αλλά και στα σχέδια για την ανάπτυξη του τουρισμού το 2024.

«Το 2023 αποτέλεσε χρονιά - ρεκόρ τόσο στις αφίξεις όσο και στα έσοδα και μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), οι εισπράξεις έδειξαν αύξηση στο 15,7% και διαμορφώθηκαν στα 20,5 δισ. ευρώ, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό είναι μία τεράστια προσφορά στην οικονομία και στην τοπική αγορά», πρόσθεσε.

Για τη νέα σεζόν, η υπουργός τόνισε πως «έχει ξεκινήσει με πολύ θετικά μηνύματα, καθώς η Ελλάδα - και συγκεκριμένα η Αθήνα - προωθείται ως τουριστικός προορισμός για όλο το χρόνο και αυτό είναι το στοίχημα»

«Θέλουμε να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο και για άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως έχουμε καταφέρει να γίνει η Αθήνα», ανέφερε η κα. Κεφαλογιάννη.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν και οι σωστές υποδομές έτσι ώστε να μπορέσει να υποστηριχθεί αυτή η κίνηση.

«Το θέμα των ακινήτων δεν απασχολεί μόνο τον τουρισμό αλλά ολόκληρη την κυβέρνηση, έχει μετατραπεί σε ένα κοινωνικό θέμα. Η σημερινή κυβέρνηση έχει βάλει ένα νομοθετικό πλαίσιο που αφορά περισσότερο τα φορολογικά μέτρα αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρξει και ένα επιπλέον μέτρο προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αυστηρότερο πλαίσιο στη βραχυχρόνια μίσθωση. Να απελευθερωθούν ακίνητα που κάνουν αθέμιτο ανταγωνισμό στα ξενοδοχεία, τα οποία δεν έχουν τις κατάλληλες προδιαγραφές».

Η κα. Κεφαλογιάννη, τέλος υπενθύμισε το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» και πρότεινε στους πολίτες να το χρησιμοποιούν όχι μόνο για τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά και για τις χειμερινές.