ΝΔ: "Τα ψέματα της συγκυβέρνησης έχουν κοντά ποδάρια"

ΝΔ: "Τα ψέματα της συγκυβέρνησης έχουν κοντά ποδάρια"

"Βολές" κατά της κυβέρνησης εξαπολύει  με η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών προς το κράτος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, "οι πολίτες γονατίζουν κάτω από το βάρος φόρων που δεν μπορούν να σηκώσουν, κινδυνεύουν με κατασχέσεις και οδηγούνται στην απόγνωση", ενώ τονίζει την ανάγκη για "αποτελεσματικότερο κράτος, με λιγότερους φόρους".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ν.Δ. έχει ως εξής:

«Μέχρι πριν λίγες ημέρες, η συγκυβέρνηση πανηγύριζε γιατί αυξήθηκαν τα φορολογικά έσοδα  και συγκρατήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το κράτος.

Προειδοποιήσαμε τους κυβερνώντες ότι η ιδεοληψία, η ανικανότητα και η ασχετοσύνη είναι κακοί σύμβουλοι.  

Τα στοιχεία των ληξιπροθέσμων φορολογικών οφειλών για το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2015, που δημοσιεύτηκαν, δείχνουν εκρηκτική αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μόνο το Νοέμβριο έφθασαν το 1,5 δις ευρώ, ενώ συνολικά  αγγίζουν πλέον τα 84 δις ευρώ!

Τα ψέματα της συγκυβέρνησης έχουν κοντά ποδάρια. Η αλήθεια είναι ότι το κράτος εισπράττει λιγότερα και η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα μέτρα για να καλύψει τις "τρύπες" των παλιών. Η συνέχιση της φορομπηχτικής πολιτικής αποδεικνύεται αυτοκτονική: Οι πολίτες γονατίζουν κάτω από το βάρος φόρων που δεν μπορούν να σηκώσουν, κινδυνεύουν με κατασχέσεις και οδηγούνται στην απόγνωση.

Είναι, επιτέλους, η ώρα να το καταλάβει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η χώρα θέλει αποτελεσματικότερο κράτος, με λιγότερους φόρους και όχι κομματικό κράτος με περισσότερους φόρους».