ΝΔ: Άμεση ενίσχυση των προξενείων για την αύξηση των Ρώσων τουριστών

ΝΔ: Άμεση ενίσχυση των προξενείων για την αύξηση των Ρώσων τουριστών

Ο υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με δήλωσή του επισημαίνει τον κίνδυνο μείωσης των Ρώσων τουριστών εξαιτίας της υποστελέχωσης των ελληνικών προξενείων και καλεί σε άμεση ενίσχυσή τους με προσωπικό, ώστε η χώρα να αξιοποιήσει τις ευνοϊκές συνθήκες που προκύπτουν μετά την κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόνσολα:

«Χρειάζεται άμεση ενίσχυση και στελέχωση με προσωπικό των προξενείων μας και ιδιαίτερα του ελληνικού προξενείου στη Μόσχα.

Δεν έχει νόημα η αύξηση των visa centers από τη στιγμή που με τη νέα διαδικασία χορήγησης βίζας απαιτούνται βιομετρικά στοιχεία που καθιστούν απαραίτητη την αυτοπρόσωπη παρουσία του δυνητικού επισκέπτη της χώρας μας στο προξενείο.

Αυτό που χρειάζεται είναι η ενίσχυση με προσωπικό των προξενείων για να εξυπηρετούνται οι αιτήσεις χορήγησης βίζας.

Στο ελληνικό προξενείο της Μόσχας υπάρχουν 8 υπάλληλοι που είναι επιφορτισμένοι με το συγκεκριμένο έργο όταν στο ισπανικό προξενείο υπάρχουν 90 υπάλληλοι για την ίδια δουλειά.

Η αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών που θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα μας έχει ήδη οδηγήσει σε μείωση των αιτήσεων χορήγησης βίζας. Με τον τρόπο αυτό, δεν θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις ευνοϊκές συνθήκες για την αύξηση των Ρώσων τουριστών, μετά την κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας.

Για όλα τα παραπάνω κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εξωτερικών και την αν. Υπουργό Τουρισμού».